Earth Rebirth najbolji društveno koristan projekt, izabralo povjerenstvo Blank_StartUP-a

Fotografija članka: Earth Rebirth najbolji društveno koristan projekt, izabralo povjerenstvo Blank_StartUP-a

Nakon tri sata vijećanja Povjerenstvo je pobjednikom proglasilo projekt Earth Rebirth iza kojeg stoji tim studenata pod nazivom NoExcuse (Andrija Huljev, Marko Leljak, Mateja Jozeljić, Tomislav Ljubojević).

Oglas

U nedjelju, 21.4. 2013. u klubu Pepermint u Zagrebu održan je sastanak Povjerenstva Blank_StartUP-a. Članovi Povjerenstva su: Saša Cvetojević, Vedran Križek, Vedrana Likan,  Hrvoje Prpić, Stanislav Prusac i Andreja Rosandić.

Izabrani projekt je informatičko-komunikacijski sustav koji povezuje građane i komunalne službe te može pomoći u pravodobnom otkrivanju onečišćenja ili uništavanja javne imovine i površina. Sa druge strane to je i društvena mreža koja putem osmišljenog sustava nagrađivanja motivira građane da se aktivno uključe u rješavanje problema devastacije društvene i javne imovine. Taj projekt osvaja i financijsku potporu, mogućnost besplatnog korištenja prostora za rad u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva, financijsku potporu te mentorstvo.

Earth Rebirth najbolji društveno koristan projekt 02

Povjerenstvo je projekt Fora Radionice (znanstvene radionice za djecu) koji je završio kao drugi proglasilo izuzetno društveno korisnim i potencijalno samoodrživim. Povjerenstvo im je dodijelilo nagradu konzultacija i mentoriranja u svrhu unapređenja svog poslovanja.

Posebno priznanje je dobio projekt Mala slova (projekt knjižare specijalizirane za dječje naslove i udruge za promicanje čitanja i kreativnosti sa naglaskom na hrvatske autore) kojem će se osigurati sastanak sa grupom mentora kako bi se sagledale sve mogućnosti razvoja projekta.

Na natječaju koji je trajao 30 dana i na koji se prijavilo 40 projekata iz cijele Hrvatske,  izborom najboljeg projekta završila je prva faza projekta Blank_StartUP.  Nakon kratkog predaha uskoro krećemo sa drugom fazom koja traje do 15.3.2014., a u kojoj ćemo putem javno dostupnih video uradaka pratiti daljnji razvoj projekta.

Reportaže i daljnji tijek projekta Blank_StartUP pratite na stranicama .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.