E-uplatnica brže i jednostavnije plaćanje HT i T- Mobile usluga putem Zagrebačke banke

Racunalo.com foto

E-uplatnica brže i jednostavnije plaćanje HT i T- Mobile usluga putem Zagrebačke banke

Navedene uplatnice s točnom ispisanim iznosom za plaćanje kao i brojem računa te pozivom na broj, klijent Zagrebačke banke će po ugovaranju usluge zaprimati putem internet (e-zaba) te mobilnog bankarstva (m-zaba).

Time se za korisnika ostvaruju sljedeće prednosti:
1. omogućuje se primitak već ispunjenih uplatnica za plaćanje računa (klijenti ne moraju prepisivati podatke sa uplatnice na nalog);
2. primitak i plaćanje e-uplatnica moguć je putem e-zabe, m-zabe – no, klijent može platiti uplatnicu i po primitku papirnog računa koji se ispostavlja paralelno s objavom e-uplatnice;
3. klijent sam bira trenutak plaćanja e-uplatnice;
4. naknada za plaćanje jednaka je naknadi za standardna plaćanja (ovisno o kanalu plaćanja), a plaćanje može biti i bez naknade, u okviru besplatnih transakcija Lepeza mogućnosti i Platnih asistenata
5. e-uplatnice pružaju klijentu sigurnost, bezbrižnost i jednostavnost jer putem direktnih kanala Banke, na bilo kojem mjestu u zemlji ili svijetu, i u bilo kojem trenutku, mogu primiti svoje račune te ih podmiriti u trenutku kada to žele (neovisno o poštanskom sandučiću).

Također, i za Banku i za Poslovne subjekte ova usluga donosi dodatne prednosti:
1. Sigurnost da je uplatnica prezentirana krajnjem korisniku u dogovorenom vremenu
2. Visoka razina zaštite podataka
3. Zbog unaprijed programiranog ispisa točnih podataka umjesto ručnog ispisa od strane korisnika dodatno veća kvaliteta naplate potraživanja
Ugovaranje usluge e-uplatnice za korisnike usluga HT-a i T-Mobilea moguće je bez naknade putem e-zabe za građane i u poslovnicama Zagrebačke banke.

E-uplatnica predstavlja dio budućeg potpunog elektroničkog prezentiranja računa, a čija je primjena pod nazivom Electronic Billing Presentation and Payment (EBPP) sve prisutnija u zemljama Europske Unije još od 2001. godine.

Nakon zakonske prilagodbe na hrvatskom tržištu može se očekivati da će sadašnja e-uplatnica kao i ukupan e-račun moći potpuno zamijeniti dosadašnji način njihove dostave u papirnatom obliku, što će dodatno pozitivno utjecati na nadzor u plaćanju poreza kao i na zaštitu okoliša, s manjim printanjem i tiskanjem papirnatih dokumenata.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.