e-Kids box: informatička literatura za sve klince i klinceze

Racunalo.com foto

I sami smo svjedoci koliko je informatička pismenost važna u današnjem životu. često ste mogli čuti kako odrasli poslovni ljudi polažu osnovne informatičke tečajeve, odnosno kao pravi informatički početnici uče kako se radi u operativnim sustavima, uče o tekst procesorima, tabličnim kalkulacijama, prezentacijama, Internetu, elektronskoj pošti i slično. Vjerovali ili ne, sve se to nalazi i u ovoj dječjoj informatičkoj početnici. Isto tako, nakon što polože ispit, klinci nerijetko imaju i veće informatičko znanje od svojih roditelja. Tema za razmišljanje…
Vratimo se e-Kids boxu. U kutiji se nalazi udžbenik, CD i potvrda.
Udžbenik ima dvije vrste uveza (klasični i spiralni). Iako se radi o stručnoj literaturi, u potpunosti je prilagođen dječjem uzrastu od 8 do 12 godina, odnosno uzrastu od drugog do šestog razreda osnovne škole. Vrlo je atraktivnog izgleda, a svako od osam poglavlja ima svoje karakteristične boje. Prelistavajući udžbenik klinci će saznati sve o radu s računalima, crtanju i bojanju, obradi teksta, Internetu, e-mailu i svemu što bi zaista trebali znati.
Knjiga je pisana na specifičan način. Osim jezika prilagođenog najmlađem uzrastu, veselim bojama i brojnim slikama i screenshotovima, sa strane teksta u ‘oblačićima’ nalaze se dodatna pojašnjena koja će olakšati pamćenje najznačajnijih pojmova, dok se na kraju svakog poglavlja nalazi sažetak ‘Što smo naučili’, a koji ukratko donosi pregled poglavlja. na kraju knjige nalazi se i kazalo u kojem se mogu pronaći svi važniji izrazi, odnosno gdje su oni objašnjeni u knjizi.
Nakon što završe proučavanje knjige, mogu pokrenuti i CD na kojem se nalaze dvije igre. Zanimljivo je da za pokretanje igre ne treba nikakva instalacija, nego samo podrška za Macromedia Flash player. Ove dvije igre na CD-u su, u stvari, ispiti koje djeca kroz igru mogu polagati (potvrda se također nalazi u kutiji) i tako dobiti diplomu i magnetsku karticu koji označavaju da je dijete steklo informatičko znanje i certifikat koje priznaje ECDL fondacija te Hrvatski informatički zbor. Drugim riječima, u skladu sa svjetskim standardima polaganjem ovog ispita dijete postaje – informatički pismeno.
Dodajmo na samom kraju kako je osim samih autora knjige i stručnog osoblja (učitelja, pedagoga, psihologa, ravnatelja i slično), razvijena i u suradnji brojnim učenicima čiji su prijedlozi i savjeti također ugrađeni u sadržaj ovog udžbenika.Ako nas pitate za mišljenje, ovo je definitivno udžbenik koji bi svaki roditelj trebao priuštiti svojoj djeci. Isto tako, može vam poslužiti kao atraktivan i koristan poklon djeci vaše rodbine ili prijatelja.
Više o e-Kids boxu potražite na stranicama izdavača, .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.