E-Ink tipkovnice u Macbook Pro-u 2018?

Fotografija članka: E-Ink tipkovnice u Macbook Pro-u 2018?

Apple razmišlja o ugrađivanju dinamičkih E-Ink tipkovnica u svoje Macbook-ove 2018. godine.

Oglas

već duže vrijeme prati malu Australsku start-up tvrtku Sonder. Po nekim informacijama dogovorena je suradnja, te ove dvije tvrtke sada ozbiljno rade na novoj tipkovnici.

Tvrtka Sonder proizvela je Bluetooth E-Ink tipkovnicu. Ova posebna tipkovnica biti će dostupna na tržištu do kraja ove godine, a sada je dostupna za prednarudžbu po cijeni od 199$. Riječ je o tipkovnici koja se može koristiti za prikazivanje bilo kojih znakova na bilo koje mjestu na tipkovnici. Dakle, ona može prikazivati standardni QWERTY, ali može ga i malo izmijeniti.

Najosnovnija primjena može joj biti prikazivanje naših dijakritičkih znakova, ali i znakova iz arapskog ili kineskog pisma. Nadalje vjerojatni bi mi kao krajnji korisnici mogli neke tipke sebi prilagoditi za smajliće, za neke prečace ili neke znakove koje često koristimo.

Ovo ne mora stati samo na ovome, postoji mogućnost da se tipkovnica prilagođava svakom pojedinom programu.
U pregledniku bi se koristila standarda slova uz tipku za : www. ; .com…
U Wordu bi se također koristila standardna slova, uz vjerojatno tipke za prečace kao kopiraj, zalijepi, izreži, bold…
U Photoshopu bi se tipke postavile tako da bi vam olakšalo korištenje PS alata.
Vjerojatno bi i sama tipkovnica učila od nas koje tipke najčešće koristimo, pa bi tijekom normalnog korištenja računala bio taj naučeni raspored tipki.
Mogućnosti ovakve tipkovnice su zaista beskrajne, dovoljno je da se developeri malo poigraju i dostavit će nam potpuno novo iskustvo na ovo područje koje se nije mijenjalo godinama.

Ova tipkovnica radila bi tako da svaka tipka ima svoj maleni E-Ink zaslon na kojemu se mijenjaju slova, znakovi, smajlići i ostalo.

Iako u zadnje vrijeme dolaze dosta različite informacije o ovoj suradnji u kojoj Apple potiho priča o suradnji, a Sonder negira, čak i da ne dođe do suradnje, postoji mogućnost da Apple kupi ovu tvrtku ili da Apple i mnoge druge tvrtke naprave svoj tim i krenuti ovim stopama, jer ovo je budućnost tipkovnica. Na našim smartfonima već godinama imamo sličnu stvar, vrijeme je da se to dogodi i na računalima

Kako god završila ova priča, budućnost je sada već dovoljno jasna. Tipkovnice će krenuti u ovome smjeru, za koji smatram da je jako dobar. Pitanje je samo kada ćemo dobiti prve uređaje s ovom tipkovnicom, jer ovo je prava revolucija tipkovnica.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.