Dvije medalje za Danijelu i Lenovo

Racunalo.com foto

„Izuzetno nam je drago što možemo pomoći tako talentiranoj atletičarki kao što je Danijela. Nadam se da će joj naša pomoć omogućiti postizanje vrhunskog rezultata na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje je Lenovo ne samo domaćin nego i jedan od sponzora“, izjavio je Mladen Skuliber, marketing manager Lenova za regiju SEA (Jugoistočna Europa).


Devetnaestogodišnja atletičarka Danijela Grgić u nepunih je mjesec dana osvojila dvije velike medalje u utrkama na 400 metara: 21. srpnja osvojila je zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u nizozemskom Hengelou, a 11. kolovoza srebrnu medalju na Univerzijadi u Bangkoku.Predstojeće Olimpijske igre u Pekingu Danijeli su prve, a kao i kod svakog drugog sportaša tako i kod Danijele one predstavljaju najvažnije sportsko natjecanje. Kako bi ostvarila najbolji mogući rezultat na Olimpijadi, Lenovo će joj pružiti podršku u pripremama. 


Naime, Danijela će prijenosnik Lenovo koristiti svakoga dana analizirajući svoje rezultate u nastojanju da postane još brža, čime će računalo postati integralni dio njezinih analiza prije svakog treninga ili utrke. Također, Danijela će koristiti prijenosnik Lenovo na putovanjima kako bi ostala u kontaktu sa svojom obitelji i prijateljima, ali i kako bi uz multimediju skratila vrijeme između natjecanja.   


„Svakom sportašu važno je imati nekoga tko ga podržava i pomaže, a moram reći da sam uvijek osjećala da je ta podrška posebno važna mladim sportašima, pa tako  i atletičarima koji se pripremaju za Olimpijske igre. Povezujući se s Lenovom kao jednim od vodećih svjetskih proizvođača računala i globalnim partnerom Olimpijskih igara, nadam se postići vrhunske rezultate“, izjavila je Danijela Grgić.O Danijeli Grgić


Rođena u Kotor Varošu blizu Banja Luke zbog rata koji je bjesnio u Bosni i Hercegovini odselila se u Basel, Švicarsku gdje je provela pet izbjegličkih godina. Nakon povratka u Hrvatsku njezin veliki talent za atletiku otkrila je učiteljica tjelesne kulture u petom razredu osnovne škole. Upravo zahvaljujući njezinoj učiteljici koja ju je uputila u AK Mladost, odmah je uočena njezina nadarenost.   Prvi vrhunski rezultat, brončana medalja na Europskom kupu 2003. godine na 200 metara uslijedila je već samo nakon par godina napornog i predanog treniranja. Samo godinu dana kasnije Danijela je osvojila zlatnu medalju na istom natjecanju. U disciplini 400 metara na Europskom juniorskom prvenstvu 2005. godine osvojila je zlatnu medalju da bi iste godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu u istoj disciplini osvojila broncu. Najveći uspjeh karijere ostvarila je prošle godine kada je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Pekingu srušila 32 godine star hrvatski rekord koji je postavila Jelice Pavličić okitivši se naslovom Svjetske juniorske prvakinje.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.