Dva Logitechova miša dobila nagrade za dizajn ‘red dot’

Racunalo.com foto

Službena dodjela nagrada održat će se dana 26. lipnja 2006. u kazalištu Aalto u njemačkom gradu Essenu. Nagrađeni će proizvodi u razdoblju od 27. lipnja do 23. srpnja biti i dio postava posebne izložbe u muzeju «red dot design» u Essenu.
«Osvajanje ne jedne, već dvije prestižne nagrade ‘red dot’ predstavlja golemu čast,» izjavio je Guerrino De Luca, glavni izvršni direktor tvrtke Logitech. «Industrijski dizajn za nas ima veliko značenje i stoga posebnu pažnju posvećujemo svakom pa i najmanjem detalju pri izradi naših proizvoda kako bismo korisnicima ponudili proizvode koji prelaze njihova očekivanja. Sjajno je znati da su naša strast i rad rezultirali tako velikim priznanjem.»
«Mnoge tvrtke koje sudjeluju u natjecanju za nagrade «red dot» već dugo vremena uspješno ulažu u inovacije i dizajn kako bi nadmašili konkurenciju i prenijeli dalje vrijednosti svojih robnih marki,» istaknuo je  prof. dr. Peter Zec, začetnik spomenutog natjecanja i predsjedavajući Međunarodnog vijeća društava za industrijski dizajn (ICSID). «Međutim, sama kreativnost nije dovoljna; proizvodi moraju biti vrhunske kvalitete, a zadatak dizajna jest i komunicirati tu kvalitetu.»


Bežični laserski miš Logitech MX610
I dok drugi bežični miševi mogu slati informacije u samo jednom smjeru – prema računalu – Logitech MX610 može primati i obrađivati bežične informacije s računala. Zahvaljujući spomenutoj karakteristici, miš može «osjetiti» da se računalo gasi i zatim «radi» to isto.  Istovremeno, uz pomoć integriranih LED dioda, miš «obavještava» korisnike da su dobili važnu elektroničku ili instant messaging poruku, odnosno da je baterija miša pri kraju. Na kraju, valja spomenuti da je elegantni Logitech MX610 napravljen za dešnjake, te da je dostupan u  srebrno-crnoj varijanti.


Bežični optički miš Logitech LX7
Logitechov bežični optički miš Logitech LX7 namijenjen je i dešnjacima i ljevacima, a njegov oblik podsjeća na pješčani sat. Površina miša je mekana i na mjestima gumirana, što korištenje miša čini još udobnijim. Nadalje, miš dolazi u dvije elekantne kombinacije boja: metalik plava /crna i tamnosiva /crna. Baterija miša može trajati do osam mjeseci, a opremljena je s bežičnim mini USB prijemnikom, zahvaljujući kojem više nećete imati problema s hrpom zapetljanih kabela i posebnim instalacijama – radi se o «plug and play» proizvodu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.