Duolingo konačno dodao mandarinski na svoj popis podržanih jezika

Fotografija članka: Duolingo konačno dodao mandarinski na svoj popis podržanih jezika

Duolingo je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu za učenje jezika, ali do sada je nedostajao najčešći jezik na svijetu – mandarinski.

Oglas

Jučer je jezik dodan u Duolingo aplikaciju, nakon uvođenja još nekoliko azijskih jezika ranije ove godine (Duolingo je dodao japanski u svibnju i korejski u rujnu). Budući da se za mandarinski jezik koristi logografski sustav pisanja, početak će biti veći izazov (u usporedbi s jezicima koji koriste englesku abecedu).

Logogrami predstavljaju riječi ili ideje prije nego zvukove, tako da, dok npr. vidite francusku riječ “bonjour” i imate ideju kako da ju izgovorite, dok ne možete vidjeti 你好 u mandarinskom i znati da biste trebali reći “ni hao”.

Ako ste zainteresirani za učenje mandarinskog na Duolingu, nemojte očekivati da ćete napredovati istim tempom kao i s drugim jezicima koje ste možda pokušali učiti pomoću aplikacije :)

Da biste preuzeli besplatnu aplikaciju Duolingo, kliknite .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.