Dugoročna suradnja Microsofta i Sveučilišta u Dubrovniku

Racunalo.com foto

Sporazum su potpisali rektor dubrovačkog sveučilišta, prof. dr. sc. Mateo Milković,  g. Jean Philippe Courtois, predsjednik uprave Microsoft Europe, Middle East and Africa i viši potpredsjednik, Microsoft Corporation i Davor Majetić, direktor Microsofta u Hrvatskoj.
„ Jedni od temeljnih studijskih programa na Sveučilištu u Dubrovniku bit će studiji iz primijenjenog i poslovnog  računarstva koji su započeti na bivšem Veleučilištu u Dubrovniku i koji su do danas pokazali svu svoju opravdanost. Jer valja znati da Dubrovačko–neretvanska županija, a pogotovo Grad Dubrovnik, imaju izrazitu informatičku tradiciju, da na ovom području djeluje veliki broj privatnih tvrtki koje pružaju informatičke usluge, da veliki broj dubrovačkih informatičara nisu napustili ovu sredinu proteklih godina usprkos nepovoljnim zbivanjima i da svi naši završeni studenti odmah mogu naći posao na tržištu rada. Zato s velikim simpatijama prihvaćamo mogućnost uključivanja u Microsoftov globalni program «Suradnici u učenju» koji će nam omogućiti lakši i brži pristup znanju i iskustvima u korištenju informacijske i komunikacijske tehnologije u obrazovanju u čitavom svijetu.“, rekao je prof. dr. sc. Mateo Milković, rektor Sveučilišta u Dubrovniku.
Kroz suradnju koja započinje ovim sporazumom Sveučilištu u Dubrovniku otvaraju se mogućnosti korištenja najnovijih tehnoloških rješenja u nastavi i znanstvenom radu, a studentima stjecanje znanja i vještina koje su im potrebne za korištenje novih tehnologija tijekom studija ali i u svakodnevnom životu. Sama suradnja je za Microsoft izraz trajne predanosti da obrazovnim ustanovama, čitavoj zajednici te studentima i nastavnom osoblju pomogne u ostvarivanju njihovih sposobnosti (potencijala) kroz korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije.
“U današnjem Svijetu svakodnevnih promjena, brzina prilagodbe je ključna za uspjeh. Za zemlju u tranziciji, poput Hrvatske, tehnologija je upravo taj ključan faktor čijom se upotrebom može znatno ubrzati razvoj cjelokupnog društva i omogućiti što skorije približavanje Europi i standardima razvijenih zemalja. Microsoftu je izuzetno drago da može ponuditi svoju u pomoć, znanje i iskustvo u uvođenju informacijske i komunikacijske tehnologije u obrazovne metode u čitavom svijetu te podijeliti te vrijednosti sa liderima Hrvatske obrazovne zajednice. Drago nam je da smo ovdje te ćemo pomoći koliko god možemo.”, izjavio je Jean Philippe Courtois, predsjednik Uprave Microsoft Europe, Middle East and Africa i viši potpredsjednik, Microsoft Corporation, prigodom potpisivanja sporazuma.
Suradnja Sveučilišta i Microsofta sastojat će se od niza projekata koje će suradnici zajedno pokrenuti,  ne samo za potrebe Sveučilišta već i obrazovne zajednice u Dubrovniku, županiji i regiji. Želi se potaknuti i proširiti korištenje novih tehnologija među studentima i djelatnicima Sveučilišta kao i u široj obrazovnoj zajednici. U pripremi i provedbi projekata koristit će se Microsoftova metodologija upravljanja projektima, a Microsoft će predstavnicima Sveučilišta omogućiti pohađanje besplatnog tečaja o toj metodologiji, koji će se organizirati u Hrvatskoj.
„Raduje me činjenica da je i Sveučilište u Dubrovniku prepoznalo vrijednost našega PIL programa kojim usmjeravamo sredstva ali i ljude, usluge, znanja, vještine i proizvode u pravcu stimuliranja pozitivnih promjena u hrvatskom obrazovanju. Samo u narednih pet godina ta će investicija s naše strane vrijediti 2,5 milijuna kuna, a vjerujemo kako će polučiti rezultate kojima se svi u Hrvatskoj nadamo i koje željno očekujemo u namjeri da društvo obogatimo i učinimo ga konkurentnim na svjetskom tržištu“, izjavio je Davor Majetić, direktor Microsofta u Hrvatskoj.


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.