Dugme za ažuriranje sustava sada čak i radi

Fotografija članka: Dugme za ažuriranje sustava sada čak i radi

Google-ov developer Elliot Hughes se potrudio objaviti na Google+ da odsada naredba za ažuriranje sustava čak i radi ali ima uvjeta.

Oglas

Dosada je situacija bila da pritiskom na dugme, vaš uređaj provjerava da li je izričito za njega dostupno ažuriranje i samo ako je nekako preskočeno automatskim ažuriranjem, povući će najnovije. Naime, kada Google pušta ažuriranja, radi to postupno, tj. čak i ako ste u državi za koju je najavljen početak puštanja ažuriranja, možete ga dobiti odmah ali može proći i neko vrijeme prije nego vas vaš džepni ljubimac sretno obavijesti da je dostupno.

Elliot Hughes, Google developer, nam je žarko želio reći ovu vijest budući da je primjetio da nije baš i objavljena svijetu. Kako kaže, za razliku od načina provjere sa početka ovog članka, sustav će sada po vašoj naredbi provjere zabilježiti da ste ručno zatražili ažuriranje i ako je dostupno ali vi niste još na redu za ažuriranje, svejedno će vam uređaj ponuditi najnovije zakrpe.

Kvaka? Paa… morate imati najnoviju inačicu Google Play Services koju ako i nemate instaliranu uvijek možete preuzeti sa Google Play trgovine. Kvaka br. 2 je da morate biti ponosni vlasnik jednog od Google uređaja, tipa  ili noviji , a može proći i bilo koji uređaj Android One za čija ažuriranje također brine Google.

Ukoliko ste vlasnik bilo kojeg drugog proizvođača, kao i dosada, ovisite o njegovoj dobroj volji hoćete li i kada vidjeti ažuriranja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.