DT: nema prodaje T-HT-a dok se ne riješi pitanje infrastrukture

Racunalo.com foto

Međutim, DT upozorava hrvatsku vladu da ne kreće u treću fazu privatizacije dok u cijelosti ne riješi otvorena pitanja iz prethodne dvije privatizacije T-HT-a. “Pravila po kojima se odvija privatizacija T-HT-a dobro su zakonski definirana. Model, tijek i ostala pitanja oko privatizacije su u nadležnosti hrvatske vlade i DT ih zbog toga ne može komentirati. Međutim, da bi se privatizacija T-HT-a mogla nastaviti mora se prvo riješiti pitanje vlasništva nad DTK infrastrukturom.
Stav je Deutsche Telekoma da je DTK infrastruktura kroz prijašnje privatizacije postala vlasništvo T-HT-a i da je plaćena”, izjavio je za Poslovni dnevnik Michael Lange, glasnogovornik Deutsche Telekoma. Distributivna telekomunikacijska infrastruktura, skraćeno DTK, je podzemna mreža cijevi u kojima se nalaze optički kablovi, a prostire se po cijeloj Hrvatskoj. DTK je važna zato jer je novim telekomima potpuno neisplativo na bilo koji drugi način graditi vlastitu TK mrežu. Vlasništvo nad DTK infrastrukturom, pak, kao i pravo na njeno korištenje, već je više od godinu dana najveći imovinsko-pravni i financijski najobimniji problem u Hrvatskoj.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.