Drugi Doručak@Microsoft o “cloud computing” i Azure Services platformi

Fotografija članka: Drugi Doručak@Microsoft o “cloud computing” i Azure Services platformi

Drugi Doručak@Microsoft o cloud computing i Azure Services platformi

O temama je, kao i uvijek, vrlo rado djeliće svog velikog znanja prenio Ratko Mutavdžić, glavni tehnološki savjetnik Microsofta Hrvatska. Pojam "oblak" označava nešto nedohvatljivo i daleko. S druge strane, Mutavdžić je p risutnim novinarima objasnio kako se po uzoru na prave oblake, i aplikacije u cloud platformi nalaze negdje daleko, a ponašaju se kao da ih imate instalirane na vlastitim računalima. Prednost ovakvog načina razvoja i plasiranja aplikacija je što ne morate razmišljati i hardveru, serverima i sličnim sitnicama, nego samo o dizajnu i razvoju aplikacija, što je velika prednost, a može biti i velika financijska ušteda.

S druge strane, u cloud platformi će se u bliskoj budućnosti nalaziti deseci tisuća aplikacija koje ćete, ako vam se svide, moći kupiti već za za nekoliko dolara. Microsoft, ali i Google i Amazon po mnogima žive u oblacima, no čini se kako je njihova vizija budućnosti razvoja aplikacija točna. Jasno je kako sve polako ali sigurno seli na web.

Drugi Doručak@Microsoft o cloud computing i Azure Services platformi

Mutavdžić je vezano uz temu, objasnio i osnovne principe i način funkcioniranja nedavne objavljene Microsoftove "Azure Services Platforme" koja se sastoji od nekoliko dijelova kao što su Windows Azure, .NET Services, SQL Services i Live Services, te kako se mogu iskoristiti u domaćim i lokalnim aplikacijama.

Drugi Doručak@Microsoft o cloud computing i Azure Services platformi

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.