DRONEfest 2016 – krajem ožujka prva poslovna konferencija o bespilotnim letjelicama u Hrvatskoj

Fotografija članka: DRONEfest 2016 – krajem ožujka prva poslovna konferencija o bespilotnim letjelicama u Hrvatskoj

DRONEfest, prva poslovna konferencija o bespilotnim letjelicama u Hrvatskoj, održat će se 30. ožujka u HUB385 inkubatoru na zagrebačkoj Trešnjevci.

Oglas

Organizator konferencije je softverska tvrtka IN2, a cilj joj je okupiti sve profesionalce, pojedince, akademsku zajednicu i tvrtke koje aktivno sudjeluju u promicanju i primjeni bespilotnih letjelica u poslovanju.

Konferencija će kroz predavanja obraditi trenutno stanje industrije bespilotnih letjelica, njihovu komercijalnu uporabu i regulativu u Hrvatskoj i svijetu, dok će radionice obraditi neformalnije teme. One su namijenjene ograničenom broju sudionika, koji će se moći informirati o tome kako izraditi svoju bespilotnu letjelicu, kako snimati korištenjem dronova te o obradi podataka prikupljenih bespilotnom letjelicom.

Dronovi se u poslovne svrhe mogu koristiti u čitavom nizu djelatnosti i područja, među kojima su i građevina, poljoprivreda, nadzor prometa, ljudi, granice i objekata, potraga i spašavanje, dostava paketa te prikupljanje raznih vrsta podataka korištenjem senzora. IN2 je implementirao rješenje s bespilotnim letjelicama za tvrtku Žito, što će na konferenciji biti i predstavljeno kao jedna od studija slučaja uporabe bespilotnih letjelica u poljoprivredi. Ovaj projekt obuhvaća korištenje bespilotnih letjelica za prikupljanje podataka sa zasijanih kultura radi generiranja digitalne ortofoto karte i analize stanja poljoprivrednog zemljišta. Proces je u potpunosti automatiziran, tako da je nakon definiranja područja obrade potrebno samo pokrenuti aplikaciju koja se brine da letjelica autonomno prikupi i pohrani podatke.

Posjetitelji će moći besplatno posjetiti sajamski prostor i FLY zonu namijenjenu demonstraciji letjelica, dok je predavanja i radionice moguće pratiti uz kotizaciju. Partneri konferencije su tvrtke Aviteh i Teamnet, a medijski pokrovitelji Aerosvijet, ICTbusiness.info, Infotrend, Netokracija, Poslovni puls, Preporucamo.com i Racunalo.com

Više informacija o DRONEfestu može se pronaći na službenoj web stranici konferencije , kao i u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.