Driving mode Google karata napokon u Hrvatskoj

Fotografija članka: Driving mode Google karata napokon u Hrvatskoj

Googleova interaktivna navigacija za vozače napokon dostupna i u Hrvatskoj.

Oglas

Driving mode, poseban dio je interaktivna, još bolja, napredna navigacija namijenjena profesionalnim vozačima i svima onima koji provode mnogo vremena na cesti.

Ovaj dio karata već je dugo u beta verziji i bio je dostupan samo u Americi, Kanadi i nekoliko odabranih područja, a sada je krenulo globalno širenje. Prečac (Widget) za drive mode vidljiv je već tjednima, ali je svaki pokušaj postavljanja na zaslon rezultirao obaviješću kako usluga nije dostupna u Hrvatskoj. Ipak ovaj put me iznenadilo i osvanula je poruka o beta fazi :) 

2016-05-11 22.56.43

Testiranje će naravno uslijediti sljedećih dana.

Ono što bi Driving mode trebao raditi prema informacijama o aplikaciji jest pametno navigiranje. Karte usmjeravaju vozača ne samo prema postavljenom cilju, već predlažu put i odredišta prema povijesti putovanja, obavještavaju o stanju u prometu u blizini, o zatvorenim dionicama cesta… Sve , jer ih Google već godinama integrira postupno u karte i ovisno o području te su informacije sve detaljnije. Ono što bi trebalo biti novo u “stanju u vožnji” jest taj interaktivni dio pristupa, gdje navigacija ne govori vozaču samo klasične upute, “nastavite ravno”, “za 200m skrenite” i slično, već i sve ostale dostupne, a .

Driving modu se može pristupiti kroz postavke Google karata ili prečacem koji se iz izbornika widgeta postavi na početni zaslon ili lock screen uređaja. Koliko je sve skupa u Hrvatskoj funkcionalno vidjet ćemo.

Vozači, šaljite nam komentare jeste li zadovoljni ili ostajete vrijedni Navigonu 😉

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.