Napokon dostupan računalni program za Google Play Glazbu

Fotografija članka: Napokon dostupan računalni program za Google Play Glazbu

Mladi Australski programer, Samuel Attard kreirao je Google Play Music Desktop Player – program za stolna i prijenosna računala pogonjena Windows, Mac i Linux platformom.

Oglas

Ako, kao ja, ne možete zamisliti dan bez glazbe i nešto vam svira tijekom cijelog dana onda sigurno koristite i neki od glazbenih servisa kako biste svoju omiljenu glazbu uvijek imali sa sobom. Osobno sam koristila nekoliko njih, a najdulje sam se zadržala na Deezeru, s kojeg sam, nakon što je dobio punu podršku u Hrvatskoj prešla na . Velika količina različitih žanrova, izvođača i albuma, različite glazbene liste, mogućnost uploada vlastite glazbe i albuma koji možda još nisu dodani na GPM, slušanje bez internet veze te prihvatljiva cijena za punu uslugu zadovoljili su sve moje potrebe. Korištenje servisa na pametnim uređajima, pametnim telefonima i tabletima je odlično. Aplikacije su jednostavne i brze. Pretraživanje vlastite glazbe, lista pjesama, reprodukcija, slaganje… sve što vam treba i radi upravo onako kako treba.

Ako glazbu reproducirate s računala ili laptopa, onda to morate činiti iz kartice ili prozora internet preglednika, i to Chromea. Iako desktop verzija sama po sebi nije loša, činjenica da za reprodukciju glazbe  morate stalno imati pokrenut dodatni tab u pregledniku, prelaziti na njega ako želite promijeniti pjesmu ili nešto podesiti nije zahvalno rješenje. Osim što zahtjeva pokrenut preglednik sam po sebi, iako ga trenutno uopće možda ne trebate, ako radite nešto drugo, ovakav način reprodukcije dosta opterećuje, ne samo preglednik, već i kompletno računalo. U slučajevima starijeg računala ili slabije konfiguracije, stalano pokrenuti procesi koje internet preglednik zahtjeva mogu ugroziti brzinu rada. Google je kreirao samo prečac aplikaciju u obliku plutajućeg prozora koja je omogućila da se bez promjene aktualnog programa ili prozora može promijeniti pjesma i pogledati što trenutno svira. Ipak ovo funkcionira samo kada je Google Play Music pokrenut i u pregledniku. Napokon se to promijenilo.

Mladi Australski programer, Samuel Attard kreirao je – program za stolna i prijenosna računala pogonjena Windows, Mac i Linux platformom. Zamisao je da program ima isti pregled i funkcije kao i Web izdanje, ali s dodatnim funkcijama. Tako nakon prijave, osim pristupa svojoj glazbi, favoritima, listama i postavkama, u programu postoje dodatne postavke za personifikaciju izgleda i funkcija, glasovne naredbe, tipkovničke prečace, povezivanje s Last.fm računom i još mnogo toga. Reprodukcija glazbe je kvalitetna i bez smetnji, a program treba mnogo manje resursa nego što ih treba Chrome pa je pregledavanje glazbe i korištenje računala ugodnije i brže. Projekt je u daljnjem razvoju te s otvorenim pristupom na GitHubu, gdje se možete uključiti sa svojim prijedlozima, idejama ili pomoći stručnim savjetima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.