Doro PhoneEasy 632 i PhoneEasy 530X – sva nova telefona za starije stigli u Hrvatsku

Fotografija članka: Doro PhoneEasy 632 i PhoneEasy 530X – sva nova telefona za starije stigli u Hrvatsku

Za nekoliko dana ćete ih moći pronaći u ponudi Hrvatskog Telekoma, a uskoro i u slobodnoj prodaji. Doro PhoneEasy 632 i PhoneEasy 530X su telefoni u prvom redu namijenjeni korisnicima treće životne dobi.

Oglas

Svoja dva nova pametna telefona predstavili su predstavnici švedske tvrtke Doro, a koja postoji i uspješno posluje već 40 godina. Specijalizirali su se za proizvodnju telefona, kako onih običnih mobitela (preklopne i “čokoladice”) tako i pametnih telefona (smartfon). Bili smo na premijernom predstavljanju dva nova modela koji će se ovih dana pojaviti u prodaji i na hrvatskom tržištu.

Prije nego krenemo s opisima ova dva modela, nešto prije morate znati. Doro pametni telefoni imaju takozvani Doro DNA, odnosno “ono nešto” što je riješeno bolje nego kod konkurencije, a što je važno upravo njegovim korisnicima. Radi se o deset stavki koje ćemo samo nabrojiti, no vama će vrlo brzo biti jasno zbog čega ih posebno vole. Ne, nije to nabrijani procesor ili puno radne ili interne memorije, pa čak niti kamera, nešto sasvim drugo što je važnije korisnicima treće životne dobi.

Doro DNA:
– jak zvuk na zvučniku
– prilagodljiva frekvencija zvuka
– tri velike odvojene tipke
– prilagodljiv kontrast i teme
– kompatibilnost sa slušnima aparatima
– prilagodljiva veličina teksta
– sigurnosne funkcije
– ergonomski dizajn
– vrlo jednostavan izbornik s funkcijama i opcijama
– skrivanje nepotrebnih funkcija

O svakoj od ovih stavki bismo mogli dodatno pričati nadugačko ili naširoko, no sve ćete to pronaći na službenim stranicama. A sada ukratko o telefonima.

Prvi model koji je predstavljen je Doro PhoneEasy 632. Radi se o preklopnom mobitelu (clamshell) koji je vrlo jednostavan za korištenje i kojeg vole njegovi korisnici najviše zbog jednostavne funkcije – kada je otvoren veze ima, kada ga sklopite veza je prekinuta. Svidio nam se i diskretni dodatni ekran koji se nalazi na poklopcu a koji će prikazati vrijeme, stanje baterije i slično.

Inače, smartfon je opremljen GPS modulom za jednostavnije pronalaženje puta, kamerom i kompasom, a posebno ističemo Assistant tipku koja se može aktivirati u slučaju nekih zdravstvenih ili drugih problema. Funkcionira tako da će istovremeno pozvati do 5 upisanih telefonskih brojeva, poslati SMS poruke, a vjerujemo kako i GPS može odigrati značajnu ulogu.

Isto tako, na ovom mobilnom telefonu možete pratiti vremensku prognozu, čitati i slati emailove, kao i dijeliti fotografije i video sadržaje. Inače, ugrađena je kamera od 2 MP a koja će snimiti vrlo kvalitetne fotke. Zgodna je i funkcija ugrađene svjetiljke, a koja uvijek dobro dođe. Naravno, i ovaj uređaj ima vrlo jaki zvuk (zvonjavi), što je posebno dobro za one koji slabije čuju.

Drugi model koji je predstavljen je Doro PhoneEasy 530X, takozvana “čokoladica” (candy bar), a koji ima veći zaslon od 2,4 inča, te je vodootporan i otporan na prašinu u skladu s IP54 standardom. Praktički ima sve iste funkcije kao i prethodni model, podsjećamo na tipku Assistant (gumb za pomoć), a koji se nalazi sa stražnje strane, što možete vidjeti na slici. Malo je udubljen a kako ga ne bi slučajno stisnuli i pozvali pomoć.

Kao što smo spomenuli na početku, Doro PhoneEasy 632 i PhoneEasy 530X će se ovih dana pojaviti u ponudi Hrvatskog Telekoma, vjerojatno u nekim pretplatničkim ili drugim paketima, a očekujemo ga uskoro i u slobodnoj prodaji. Za sada nisu otkrili cijenu, no rekli su nam kako se cijene Doro mobitela kreću od 40 do 200 eura, dok im je najčešća cijena oko 60 eura. Više informacija potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.