Dolazi li iMessage na Android?

Fotografija članka: Dolazi li iMessage na Android?

Čudni tračevi su počeli kružiti Internetom…

Oglas

Još je na Play Trgovinu sletila neočekivano jedna aplikacija koje je podržavala iMessage koja je ubrzo maknuta. Ovaj put, priča bi trebala dulje trajati.

Danas navečer bi Apple, prema online glasinama, trebao objaviti iMessage aplikaciju za Android. Na forumima i portalima su izvori tih glasina predstavljeni kao “izvori upoznati s Appleovim načinom razmišljanja”. Iako je datum 13. lipnja upitan, svakako bi trebalo očekivati navedenu aplikaciju u nekoj vremenskoj točki u 2016. godini.

Aplikacija iMessage dozvljava razmjenu poruka između Mac i iOS uređaja, te podržava funkcije poput grupnih razgovora i drugih funkcija koje imaju moderne IM aplikacije. Iznimno je popularna među iOS korisnicima jer dolazi integrirana u iOS.

Koji je točno motiv Applea za ovim, ne možemo još sa sigurnošću reći. Appleove aplikacije na Androidu su do sada omogućavale slušanje Apple Glazbe te prijenos podataka s Androida na iPhone. Vjerojatno je smisao omogućiti Mac korisnicima potpuno iskustvo i na Androidu jer je tepko očekivati da će još jedan IM u moru aplikacija nagnati Androidaše na prijelaz. Uzmemo li da Android ternutno ima 3 puta više korisnika od iOS-a, takvo objašnjenje još manje drži vodu.

imessage na Androidu_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.