DOK-ING XD Concept topless i Lenovo – partneri s istim ciljem

Fotografija članka: DOK-ING XD Concept topless i Lenovo – partneri s istim ciljem

Od prvog službenog predstavljanja na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi priča o hrvatskom elektromobilu plijeni pažnju hrvatske i svjetske javnosti.

Zajednička suradnja dviju tvrtki zasnovana je u duhu zelenog standarda poslovanja i održivog razvoja – DOK-ING AUTOMOTIV sa jasnom vizijom proizvodnje prvog hrvatskog elektromobila s nultom emisijom ugljičnog dioksida i biorazgradivosti te Lenova sa globalnom platformom održive proizvodnje „THINK GREEN“. Osim toga, s obje strane oformljeni su stručni timovi s ciljem prve ugradnje određenog djela Lenovo IT opreme u elektromobil.

Predstavljeni topless XD Concept je urbano vozilo koje svojim izgledom, performansama, ugrađenom opremom i autonomijom od 250 kilometara predstavlja idealno rješenje za svakoga koji brzo i efektno želi stići do cilja poštujući najstrože ekološke standarde. Topless XD Concept dizajnom i otvorenošću prema prirodi pruža novo iskustvo posjedovanja osobnog elektromobila jer u svakom trenutku snažno komunicira životne vrijednosti vlasnika vozila.

„Topless XD Concept je zadnje vozilo koje ćemo u konceptnoj formi predstavljati do početka serijske proizvodnje. Slijedeći automobil koji ćete vidjeti biti će gotovo, homologirano vozilo koje ćete moći naručiti i kupiti od 21. lipnja 2012. godine. Partnerstvo sa globalnom kompanijom kao što je Lenovo za nas je izuzetno važno jer ćemo zajedno raditi na razvoju složenih komunikacijskih rješenja u vozilu i informatičkom sučelju vozača“, istaknuo je Tomislav Boško, direktor tvrtke DOK-ING AUTOMOTIV d.o.o.

U Lenovu Hrvatska ističu da je suradnja zasnovana na zdravom temelju zajedničke vizije održivog razvoja i poslovne mogućnosti ugradnje određenih dijelova IT opreme u prvi hrvatski električni automobil.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.