DOFOIL malware zarazio preko pola milijuna računala

Fotografija članka: DOFOIL malware zarazio preko pola milijuna računala

Microsoft je prije nekoliko dana otkrio malware za rudarenje kripto valuta koji se širio velikom brzinom i koji je zarazio pola milijuna računala u roku od 12 sati.

Oglas

Malware imenom Dofoil ili Smoke Loader ostavlja software za rudarenje Electroneum kripto valute u formi payloada na zaraženom Windows računalu. Windows Defender je prvo detektirao više od 80.000 slučajeva nekoliko različitih Dofoil varijanti što je podiglo uzbunu, a nedugo zatim zabilježeno je još 400.000 slučajeva. Malware je ciljao Rusiju, Tursku i Ukrajinu, a bio je umaskiran kao regularni Windows proces kako bi izbjegao detekciju. Iako se pokušava doznati još nije poznato kako je došlo do tako velike infekcije računala u tako kratkom vremenu.  Dofoil modificira Windows registry osigurajavajući dugotrajno prisustvo u takvom zaraženom sistemu, odnosno rudarenje Electroneuma u jednom dužem vremenskom periodu. Zaraženi explorer.exe proces pravi kopiju originalog malwarea u Roaming AppData folderu i daje mu novo ime: ditereah.exe. Više o ovom napadu možete pročitati na portalu .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.