Dođite na večer matematike – Storytelling with math, priča o tehnologiji analize podataka

Fotografija članka: Dođite na večer matematike – Storytelling with math, priča o tehnologiji analize podataka

Idućeg će se četvrtka u prostorijama Algebre održati vrlo zanimljivo predavanje, “Storytelling with math”, zanimljiva priča o matematici i tehnologiji analize podataka. Ulaz je besplatan, dođite! :)

Oglas

Večer matematike je skup besplatnih interaktivnih radionica s ciljem popularizacije matematike i poticanja učenika na nastavak matematičkog obrazovanja. Organizira ju Hrvatsko matematičko društvo, a cijelom događanju se ove godine pridružila i Algebra i to predavanjem voditelja diplomskog studija „Podatkovna znanost“ i Algebra Laba, dr. sc. Lea Mršića na temu “Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka”.

Storytelling skill se smatra jednom od najvažnijih vještina današnjice, odnosno navodi se kao vještina koju bismo svi trebali vježbati. Naše društvo bazirano je na “pričama” koje su podloga za način na koji komuniciramo, živimo i sanjamo. U uvodu u predavanje obradit će se kratki presjek razvoja tehnologije s posebnim osvrtom na suradnju EDU/government/business (learning by doing) i područja data science i napredne vizualizacija.

Na predavanju će biti opisan jedan karakterističan data science projekt i moći ćete vidjeti neke tehnike povezane s big data infrastrukturom, te način na koji matematička pravila koristimo za razne aktivnosti u fazama tih projekata. U predavanju se kroz praktični prikaz pokazuje kako iskoristiti podatke i napredne vizualizacijske alate u kombinaciji s matematikom da bi se dobio sadržaj i način na koji, uz pomoć tog sadržaja, možemo ispričati priču.

Predavanje je besplatno i održat će se u četvrtak, 7. prosinca, u Algebri u Zagrebu, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice). Početak predavanja je u 18:00 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenih kapaciteta i osiguranja kvalitete predavanja. Prijavnica za Večer matematike nalazi se na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.