Dodijeljene novinarske nagrade SAP ICT journalist prize – Božo Težak

Racunalo.com foto

Dinamičan i brz razvoj informatičkih komunikacija i tehnologije dovodi do pojave velikog broja medija koji svoj rad temelje i posvećuju upravo praćenju tematika s ICT područja. Posljednjih šest godina Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s tvrtkom SAP, koja je pokrenula inicijativu, dodjeljuju novinarske nagrade kako bi vrednovali snažan utjecaj koji ti mediji danas donose. Nerijetko se dešavalo kako vrhunska novinarska ostvarenja ostaju u anonimnosti, a profesionalnost i angažiranost medijskih djelatnika nedovoljno prihvaćena. Upravo sa željom pozicioniranja njihovog rada tijekom cijele godine i evaluacije doprinosa ICT sadržaja u gospodarskom razvoju Hrvatske, SAP je 2000. godine osnovao nagradu SAP e-journalist prize. Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva 17. prosinca 2003. godine prihvatio je sudjelovanje u stručnom dijelu dodjele godišnjih nagrada za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija. Nagrada koja se do tada zvala SAP e-journalist prize preimenovana je u nagradu SAP ICT journalist prize Božo Težak, a Hrvatsko novinarsko društvo postaje nositeljem nagrade.Zbor informatičkih novinara HND-a nominirane članke i tekstove za 2006. godinu podijelio je u dvije kategorije: nominacije za najbolji novinarski uradak i nominacije za najbolji urednički uradak. Novinarske radove ocjenjivao je žiri koji se sastojao od tri novinara: Dražen Klarić, Davor Maričić i Hrvoje Šarić, jednog stručnjaka za ICT tehnologije, Igor Križevan i predstavnika tvrtke pokrovitelja nagrade, Igora Dropulića.Ovogodišnji laureat za kategoriju najbolji novinarski uradak i kategoriju najbolji urednički uradak je Dragan Petric. Titula najboljeg ICT novinara pripala je Draženu Jurmanu, koji je izjavio: “Informacijsko-komunikacijske tehnologije ključan su element gospodarskog, intelektualnog, obrazovnog i kulturnog razvoja Hrvatske, a na nama, ICT novinarima, leži odgovornost da upoznamo javnost sa svim mogućnostima koje im takve tehnologije daju. Ponosan sam što sam nagradu osvojio u konkurenciji izuzetno kvalitetnih kolega novinara.”


 


Realizaciju ovogodišnje dodjele nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak podržali inicijator i glavni pokrovitelj nagrade tvrtka SAP,  Zbor informatičkih novinara HND-a i TELE 2.


Igor Dropulić, direktor SAP-a tijekom svečanosti je izjavio: „Novinarski radovi posljednjih godina daju snažan doprinos izravnom razvoju gospodarstva i utječu na poboljšanje poslovnih procesa. Zahvaljujući pravovremenom i kvalitetnom informiranju javnosti o ključnim vijestima za svakodnevno poslovanje, tvrtke mogu stvarati poslovne prilike, razvijati se i biti konkurentne. Višegodišnja dodjela novinarskih nagrada potvrđuje njezin doprinos razvoju pojedinaca i motiviranosti medijskih profesionalaca za bolji i uspješniji rad. Zavodoljstvo mi je što sam i ovom prilikom uručio nagradu ovogodišnjem laureatu, a svima nagrađenima čestitam.“

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.