Dodijeljene nagrade za natjecanje Login@Europe

Racunalo.com foto

Ove godine natjecatelji su imali zadatak izraditi internetske stranice koje moraju biti tehnički i sadržajno prilagođene i interesantne mladima, a slogan natjecanja bio je „Klik do Europe“.
Na natjecanje su se prijavila 92 tima dok je ih 78 uspješno prijavilo svoje radove. Škole i timovi koji su napravili najbolje stranice dobili su vrijedne nagrade sponzora natjecanja.
Proglašenje pobjednika i svečana dodjela nagrada održala se danas, 4. svibnja 2005., u 10 sati u konferencijskoj dvorani tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Događaju su nazočili i ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. Dragan Primorac, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Marija Pejčinović Burić, ravnatelj tvrtke CARNet Zvonimir Stanić te predsjednica tvrtke Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević.
Prvu nagradu osvojili su, prema sudu Povjerenstva, učenici iz IV. gimnazije Zagreb čija je škola dobila računalnu radionicu, a članovi tima mobilne telefone, nagrade tvrtke Ericsson Nikola Tesla.
Drugu nagradu, USB Pen Drivese, poklon tvrtke HT – Hrvatske telekomunikacije, osvojili su članovi tima Gimnazije iz Bjelovara dok je HT – Hrvatske telekomunikacije za školu osigurao 2 PC računala.
Treću nagradu osvojili su učenici XV. gimnazije iz Zagreba, kojima je tvrtka VIDI poklonila MP3 playere, a tvrtka Siemens njihovoj je školi poklonila prijenosno računalo.
I ove godine je dodijeljena posebna nagrada za kreativnost u pristupu, a osvojila ju je osnovna škola Slavka Kolara iz Hercegovca. članovi tima nagrađene osnovne škole kao nagradu dobili su digitalne fotoaparate, poklone tvrtke Olympus, a škola je od tvrtke Končar dobila prijenosno računalo.
U želji da potaknemo učenike osnovnih škola da se uključe u natjecanje, ove godine je uvedena i posebna nagrada za najbolju osnovnu školu. Ovogodišnji pobjednik je tim osnovne škole Grofa Janka Draškovića iz Zagreba čiji su članovi nagrađeni kompletom knjiga „Mogu sam“ tvrtke VIDI, dok je tvrtka Senso za pobjedničku osnovnu školu osigurala multifunkcionalni uređaj (copy+scan+fax+print).
Kao i posebna nagrada za osnovnu školu, ove je godine po prvi put dodijeljena i posebna nagrada za najbolju multimediju. Nagradu za najbolju multimediji osvojio je tim Tehničke škole iz Požege. članovima tima tvrtka Portal  dodijelila je pisače, a za školu je osigurala PC konfiguraciju.
Sve nagrađene škole dobile su i ENCARTA WORLD ATLAS, koju je dodijelio Microsoft, a svi članovi nagrađenih timova dobili su edukacijski paket ECDL koji je dodijelio Portal , te godišnju pretplatu na časopis VIDI koju je dodijelila medijska kuća VIDI.
Natjecanje je ekskluzivno medijski pratila kompjutorska medijska kuća VIDI.


P R I O P ć E N J E 86/2005


Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i ove su godine organizirali Login@Europe, natjecanje osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica za mlade sadržajno vezanih uz Europsku uniju. Proglašenje pobjednika i svečana dodjela nagrada održala se danas, 4. svibnja 2005., u 10 sati u konferencijskoj dvorani tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Događaju su nazočili ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. Dragan Primorac, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Marija Pejčinović Burić, ravnatelj tvrtke CARNet Zvonimir Stanić te predsjednica tvrtke Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević koji su pobjednicima i uručili nagrade.


Ove godine natjecatelji su imali zadatak izraditi internetske stranice koje moraju biti tehnički i sadržajno prilagođene i interesantne mladima, a slogan natjecanja bio je „Klik do Europe“.
Nagrađene škole:
1. nagrada – IV. gimnazija iz Zagreba
2. nagrada – Gimnazija iz Bjelovara
3. nagrada – XV. gimnazija iz Zagreba


• Posebna nagrada za kreativnost – OŠ Slavka Kolara iz Hercegovca
• Posebna nagrada za najbolju osnovnu školu – OŠ Grof Janko Drašković iz Zagreba
• Posebna nagrada za najbolju multimediju – Tehnička škola iz PožegeIvana Crnić
Glasnogovornica

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.