Do posla može i ovako – #PosaoUP – Ping Pong traži junior community managera putem Twittera

Fotografija članka: Do posla može i ovako – #PosaoUP – Ping Pong traži junior community managera putem Twittera

U Zagrebu će se održati TweetUp druženje na kojem se bira kandidat za radno mjesto junior community managera  u tvrtki  Ping Pong dvosmjerne komunikacije. Radi se o prvom takvom selekcijskom postupku u Hrvatskoj

„Voliš društvene mreže i ne odvajaš se od svog gadgeta? Svakodnevno tvitaš i aktivno sudjeluješ na društvenim mrežama? Ako je tako, dobro utreniraj prste, misli brzo i kreativno i začini twitter prostor s ekipom iz Ping Pong dvosmjernih komunikacija na  #PosaoUP tweetUP druženju uz piće i grickalice“, dio je to poziva korisnicima popularne društvene mreže Twitter koji je uputila tvrtka Ping Pong dvosmjerne komunikacije.

Iako  većina tražitelja posla ne bi pomislila da se radi o oglasu za posao, prevarili bi se, jer je  #PosaoUp prvi takav selekcijski postupak u Hrvatskoj na koji  se kandidati za radno mjesto junior community managera mogu prijaviti putem popularne društvene mreže Twitter.

Ping Pong je tvrtka specijalizirana za online community management, odnosno upravljanje odnosa s korisnicima malih i velikih tvrtki putem njihovih profila na Facebooku, Twitteru, You Tubeu, Flickru, LinkedIN-u i drugima. Stoga je, prema riječima Manuele Šole,  direktorice tvrtke Ping Pong, #PosaoUP, odnosno TweetUp druženje, dobar pristup u potrazi za  idealnim kandidatom koji će u tvrtki Ping Pong zajedno s drugim iskusnim community managerima brinuti za društvene mreže tvrtki.

„Za ovakav tip natječaja odlučili smo se jer tražimo osobu za specifično radno mjesto. TweetUp, odnosno #PosaoUp je inovativan i nov način odabira kandidata, dobra prilika za razmjenu iskustava, učenje  te smo uvjereni da ćemo tako doći do pravog kandidata za poziciju junior community managera“, izjavila je direktorica Ping Ponga Manuela Šola.

I istraživanja pokazuju da društvene mreže imaju sve veći utjecaj na odabir kandidata. Prema CareerBuilderu koji je tijekom veljače i ožujka ove godine proveo upitnik među 2300 menadžera, 37% poslodavaca koristi društvene mreže da dozna nešto o  kandidatima za posao prije konačne odluke o zapošljavanju. Njih 65% je koristilo Facebook, 63% LinkedIn, dok se Twitter našao na trećem mjestu sa 16% pretraživanja. Većina poslodavaca (65%) tvrdi da žele vidjeti kako se kandidat profesionalno predstavlja, dok 51% na taj način provjerava može li se kandidat uklopiti u radnu sredinu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.