Dječja prava na hrvatskom Internetu

Racunalo.com foto

Na adresi  nalaze se, između ostaloga, informacije u kojim situacijama i na koji način se obratiti pravobraniteljici za djecu, nacionalni i međunarodni propisi o zaštiti djece, mreža tijela koja se bave zaštitom djece te izvješća o stanju prava djeteta. Korištenjem novih tehnologija, o kojima često znaju više od odraslih, djeca o svojim pravima od sada mogu učiti na zanimljiviji i zabavniji način.


“Nove tehnologije trebale bi ljudima omogućiti kvalitetniji i sretniji život. Nadamo se da će web stranice koje smo izradili za Pravobranitelja za djecu biti korak u tom smjeru te da će doprinijeti informiranju djece, članova njihovih obitelji te drugih odraslih o pravima djeteta.” – izjavila je Sandra Kušek, voditelj ključnih kupaca u tvrtki Internet Softver.


Na novim web stranicama, djelatnici Ureda pravobranitelja od sada imaju mogućnost jednostavne i brze objave novih sadržaja putem aplikacije AdminMax CMS (eng. Content Management System), što će im omogućiti kvalitetnije obavljanje osnovne djelatnosti – zaštite i promicanja prava djece. Navedena aplikacija također omogućava komunikaciju posjetitelja ovih web stranica i Pravobranitelja za djecu, kroz mogućnost postavljanja anonimnih pitanja.


“CMS aplikacija za web stranice Pravobranitelja za djecu temelji se na našoj AdminMax platformi, za koju upravo pripremamo dokumentaciju za dobivanje prava uporabe znaka “Izvorno hrvatsko” od Hrvatske gospodarske komore.” – izjavio je Hrvoje Hladnik, direktor tvrtke.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.