Disney Research Centar razvija zaslon s vjerodostojnim taktilnim informacijama

Fotografija članka: Disney Research Centar razvija zaslon s vjerodostojnim taktilnim informacijama

Disney nije samo filmski producent već imaju tehnološki odjel, osnovan 2008 godine za istraživanja i razvoj – . Nalazi se u Pittsburghu, Pennsylvania.  Mnogi ne znaju puno o njemu  ali ova agencija je upravo razvila zaslon osjetljiv na dodir s taktilnim povratnim informacijama. Razvijeno rješenje koristi sićušne električne impulse koji se šalju putem zaslona na ruke. Ova tehnologija dolazi pod imenom SXSW.

Oglas

U stvari, tehnika se pojavila davno ali nije bila zrela. Disney Research Center je usavršavao tehniku i stvorili su jedinstveni sustav koji pomoću posebnog prenosivog uređaja uspostavlja kontakt kako bi simulirao osjećaj različitih sučelja. Impulsi se kontroliraju dinamički, tako da operativni sustav može izbrisati tipke za interakciju i koristi samo haptičke povratne informacije.

Disney Research Centar razvija zaslon osjetljiv na dodir s vjerodostojnim taktilnim povratnim informacijama 01

Ukratko, sustav koristi osjetilne podražaje izravno kroz kožne živce i stvara široku paletu taktilnih osjećaja oponašajući na primjer, osjećaj koji bi se dobio dodirivanjem predmeta izrađenih od različitih materijala. Pogledajte u video prilogu kako to izgleda:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.