Disney na meti hakera, ukraden najnoviji film

Fotografija članka: Disney na meti hakera, ukraden najnoviji film

Glavni izvršni direktor Disneya Bob Iger je izjavio kako se čini da je kompanija na meti hakera koji su odlučili tražiti neobičnu otkupninu.

Oglas

Naime, čini se kako je Disneyu ukraden najnoviji film koji je svima vama itekako dobro poznat. Riječ je o popularnom nastavku filma Pirata s Kariba pod nazivom „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales„ koji bi se u kinima trebao pojaviti 26. svibnja. Postojale su i neke informacije koje Iger nije potvrdio, a koje su spominjale kako nije u pitanju ovaj film već treći nastavak popularnog animiranog filma Auti („Cars 3“).

Navodno su hakeri zaprijetili Disneyu da će ukoliko kompanija ne plati otkupninu u Bitcoin-ima prikazivati film na Internetu u dijelovima koji traju po dvadeset minuta. Disney se za početak odlučio za kooperaciju sa federalnim istražiteljima zaduženima za ovakve krađe koji će probati riješiti slučaj kako bi film ipak bio premijerno prikazan 26. svibnja i to na legalan način.

Iger je kao predstavnik Disneya izjavio kako je kompanija odbila platiti ovakvu otkupninu, ali ne možemo poreći kako bi hakeri ostvarivanjem svojih prijetnji napravili popriličnu štetu Disneyu kojemu je ovaj film jedan od najvećih hitova ove godine.

Dok čekamo rasplet ove priče možemo i pogledati trailere koji nam donose najzanimljivije detalje ovoga filma:

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.