Diskobolos 2012: radijska emisija Radio Računalo dobila specijalnu nagradu

Fotografija članka: Diskobolos 2012: radijska emisija Radio Računalo dobila specijalnu nagradu

I to smo doživjeli! Prepoznali su nas i izvan Hrvatske! Na svečanoj dodjeli u Beogradu danas u 16 sati specijalnu nagradu u kategoriji “Radio i TV emisija” dobit će i naše “Radio Računalo”!

Oglas

Emisija “Radio Računalo” prva je hrvatska informatička radijska  emisija i jedina je radio/TV emisija iz Hrvatske koja će danas dobiti ovo prestižno priznanje – šest je dobitnika iz Beograda i jedan iz Novog Sada. Evo i popisa svih dobitnika iz spomenute kategorije.

Specijalne nagrade – kategorija “Radio i TV emisije”:
1. TV Kopernikus, Beograd – Polarotor – Autor: Prof. dr Dragan Ćosić
2. Radio TopFM, Beograd – ZAIR – Zakon akcije i reakcije – Autor: Zoran Modli
3. Novosadska Televizija, JP Gradski informativni centar “Apolo”, Novi Sad – ICT Plus – Autor: Vladimir Jovanović
4. Radio Beograd 1, Beograd – Talasanje – Autor: Tanja Željković
5. RTS, Beograd – SERIJA Šta su sve tehnologije uradile za nas – Autor: Olivera Kosić
6. TV emisija Interfejs, Beograd – Glavni urednik: Marijana Primc Anastasijević
7. Radio Računalo, Varaždin – Autor, voditelj i urednik emisije mag. inf. Božidar Komarić
8. IT TV Produkcija, Beograd – Autor: Radomir Lale Marković

Već se 18 godina dodjeljuje nagrada Diskobolos koja je postala vrhunski izazov autorima i jedinstvena potvrda modernog poslovanja vezanog za upotrebu suvremenih ICT tehnologija. Kako kažu, Diskobolos je imao velik utjecaj na unapređenje suradnje, te je potaknuo mnoge autore iz cijelog svijeta: SAD, Indije, Šri Lanke, Kenije, UK, Belgije, Italije, Španolske, Rumunjske, Bugarske i svih ex-Yu zemalja na razmjenu iskustava i predstavljanje svojih vrijednih radova.

Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) u suradnji s Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade (EEIG), Commerce and Industry, zajedno s regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata (koji svi zajedno čine žiri) odradio je odličan posao – pregledali su više od 120 radova za kategoriju “Glavnih nagrada”, a isto ih je toliko pristiglo i za kategoriju “Specijalnih nagrada”. Među radovima se pojavila i naša emisija “Radio Računalo” koja je svrstana u najuži izbor za dodjelu Specijalnih nagrada u kategoriji “Radio i TV emisije”.

“Ova je nagrada došla kao vrlo ugodno iznenađenje. Izuzetno sam ponosan što su i naši istočni susjedi u Jedinstvenom informatičkom savezu Srbije zajedno s njihovim partnerima prepoznali emisiju Radio Računalo kao odlično mjesto za promociju ICT informacijskih i komunikacijskih tehnologija u mediju kao što je radio. U emisiji smo u proteklih 16 godina imali i velik broj gostiju odnosno IT stručnjaka iz cijele regije i Europe, na što smo posebno ponosni. Zahvaljujem se na nagradi, ovo je samo još jedna potvrda da od 1996. godine zaista radimo pravu stvar”, rekao je Božidar Komarić, magistar informatike i ponosni autor nagrađene emisije.

Ovo nije prva nagrada koju je dobila emisija “Radio Računalo”. Dugogodišnje emitiranje emisije, njezinu kvalitetu, ali i raznolik informativni, edukativni i zabavni sadržaj prepoznala je i hrvatska novinarska struka, te je još 2006. godine Hrvatska udruga radija i novina (HURIN) na 10. Hrvatskom radijskom festivalu i 12. Danima radija Hrvatske, u prestižnoj kategoriji radijskih dostignuća, autoru emisije magistru informatike Božidaru Komariću i njegovoj emisiji “Radio Računalo” dodijelila nagradu ““. Do danas je emitirano čak 487 emisija u 16 sezona!

Više informacija možete pronaći i na web stranicama . Ukoliko želite pratiti današnju dodjelu nagrada uživo preko web streaminga (niže).

Uručenje priznanja održat će se danas (18.12.2012) u 16:00 sati u ugodnom ambijentu Starog dvora – Skupštine grada Beograda (ulica Dragoslava Jovanovica 2, Beograd), a uživo ga možete pratiti upravo ovdje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.