DiSiCon 2012 – održana konferencija o Digital Signageu koji donosi nove trendove

Fotografija članka: DiSiCon 2012 – održana konferencija o Digital Signageu koji donosi nove trendove

Kako organizatori konferencije vole reći, DiSiCon 2012 je prva neovisna konferencija o Digital Signageu u Republici Hrvatskoj i jugoistočnom dijelu Europe. Obzirom na razvoj i rast Digital Signage tržišta u Hrvatskoj pokazala se potreba za organizacijom stručne poslovno-tehnološke konferencije specijalizirane za područje Digital Signage industrije. Osim brojnih stručnih predavanja korisnici Digital Signage sustava, kako proizvođači same opreme tako i tvrtke koje se bave "punjenjem sadržaja" međusobno su razmjenjivali svoje ideje i iskustva.

Osim samog predavanja na konferenciji je u posebnom prostoru organiziran i izložbeni dio u kojem je nekoliko proizvođača i distributera DS sustava predstavilo svoje proizvode i usluge, što ćete moći vidjeti i niže na slikama.

Od predavanja bismo izdvojili ono uvodno koje je održao Marjan Jurleka, direktor tvrtke Miran Dan d.o.o., koji je na jednostavan način objasnio kako je došlo vrijeme "rekoncipiranja" načina na koji se tretiraju pojedini komunikacijski kanali i platforme. Došli su novi načini komuniciranja, kaže Jurleka, u kojem se od medija (pa tako i informacija u DS sustavima) traži da u prvom redu budu korisni, što je problem kod većine medija koji su naglasak stavili na zabavu a što je dugoročno loš poslovni potez. Jurleka smatra kako bi se mediji trebali prilagoditi novim tehnologijama i pronaći način kako isporučiti sadržaj koji je koristan. Problem u sporosti prilagođavanja novim načinima komunikacije Jurleka vidi i u tromosti agencija koje još uvijek prodaju marketinške pakete na tradicionalan način (tzv. "klasični media mix") zanemarujući nove medije. Drugim riječima, još se uvijek na prvo mjesto stavlja televizija, pa tiskani mediji i radio, a tek onda moderni mediji (Internet, Digital Signage,…). Brzo dolazi vrijeme kada će se investitori pitati o iskoristivosti svojih ulaganja, što je u internetskom svijetu poznato kao ROI – Return On Investment. činjenica je da će novi načini komunikacije ući u stare brandove (medije), kaže Jurleka, ukazujući na svoje iskustvo iz Večernjeg lista za što smo zaključili kako se tako velike medijske "mašinerije" teško prilagođavaju novim trendovima.

Od još nekih zanimljivih predavanja spomenimo i ono Andrije Frinčića iz Sagene, a koji je govorio o njihovom AsYouWish Digital Signage sustavu. Govorio je o tome kako se u današnje doba marketinške kampanje fokusiraju uglavnom na jedan komunikacijski kanal, što daje vrlo ograničen doseg. Frinčić smatra kako sinergija marketinga na društvenim mrežama, mobilnim telefonima i DS sustavima može polučiti osjetno bolji efekt.

Nikša Gopčević, voditelj digitalnog sadržaja u Iskonu predstavio je njihova 3 poslovna modela, te koje oni imaju prednosti za kupce DS sustava te koje za korisnike. Iskon kao kompanija može takvim novim načinima komuniciranja ponuditi odličnu platformu, smatra Gopčević, što je i prezentirao na slučaju "HOTO Cvijetni"

Spomenimo i na kraju kako je naš Racunalo.com portal bio jedan od medijskih pokrovitelja konferencije.

DiSiCon 2012 - održana konferencija o Digital Signageu koji donosi nove trendove

DiSiCon 2012 - održana konferencija o Digital Signageu koji donosi nove trendove

DiSiCon 2012 - održana konferencija o Digital Signageu koji donosi nove trendove

DiSiCon 2012 - održana konferencija o Digital Signageu koji donosi nove trendove

DiSiCon 2012 - održana konferencija o Digital Signageu koji donosi nove trendove

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.