DirectX11 – Mozaik, Multi-Threading i DirectCompute

Fotografija članka: DirectX11 – Mozaik, Multi-Threading i DirectCompute
Ako ste ozbiljan igrač onda zasigurno već imate instaliran DirectX 11 i uvidjeli ste promijene koje donosi.  Ako niste, onda ste vjerojatno skeptični oko potrebitosti nadogradnje sa neke od prijašnjih inačica na novu.  Skepticima Microsoft predlaže nadogradnju i donosi argumente kao što su Mozaik, Multi-Threading i DirectCompute zbog kojih bi trebali to učiniti. Što to u stvari znači, pročitajte u nastavku. 

Mozaik

Mozaik je vjerojatno najznačajnija promjena u novim DirectX11. Implementirana je na GPU za izračun glatkoće zakrivljene površine, a što rezultira grafički detaljnijim slikama.  Za one koji vole realni izgled likova i terena, mozaik će biti zakon. Uglavnom, omogućava programerima da koriste više detalja u igri, razvoju likova i okoline. Npr., sada možete vidjeti i najmanje promjene u teksturi slike.

Multi-Threading

To je sposobnost razmjera preko multi-core CPU.  Dovodi do bržih framerates za igre, podupire povećanje vizualnih pojedinosti.  čini za igre ono što Windows 7 je počeo raditi za programe. Jednostavno, više jezgara napokon dobiva priliku da ih se u potpunosti iskoristit. Multi-Threading omogućuje programerima stvoriti više detalja bez žrtvovanja FPS.
DirectCompute – Koristiti snagu grafičke kartice kako bi se ubrzale igre i non-gaming aplikacije. Time se poboljšava grafika, a također omogućava igračima da ubrzaju svakodnevne zadatke, kao što je video uređivanje, na Windows 7 PC.  Direktni izračuna omogućava i programerima da iskoriste snagu obrade grafike GPU. Najbolje objašnjenje je dao David Patterson jedan od prezentera DirectX11: "Uzmite knjigu i softver program osmišljen kako bi izbrojao koliko se puta određena riječ koristi u toj knjizi. Pokrenite taj program na CPU  i proces započnite od prve stranice. Nakon što se pročita cijela knjiga, riječ po riječ, stranica po stranica, na kraju dobivate odgovor. Dajte taj isti problem na GPU (paralelni procesor) koja podržava DirectCompute, dobivate odmah odgovor jer čitanje svih riječi i stranica se odvija istovremeno, jedno preko drugoga. "

Za dodatni pogled na ono što DirectX 11 donosi pogledajte ovaj video prilog:

Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.