Dionice Facebooka i dalje u padu, je li problem u krivoj procjeni prave vrijednosti?

Fotografija članka: Dionice Facebooka i dalje u padu, je li problem u krivoj procjeni prave vrijednosti?

Kako god bilo, možemo samo špekulirati, no činjenica je kako je cijena dionice već drugi dan u drastičnom padu, posljednji podaci koje imamo je da je s vrijednosti od 38 američkih dolara pala na oko 31 dolar. Zanimljivo je da su na vro mogući pad već u samom startu upozorili stručnjaci iz Morgan Stanley i to nekoliko sati prije izlaska dionica Facebooka na tržište dionica. Druga zanimljiva informacija govori kako su u Facebooku predvidjeli "mogući" pad cijene dionica, što su i prijavili američkoj Komisiji za nadzor dioničkog tržišta. Razlog kojim se opravdavaju su korisnici koji s mobilnih platformi (smartphone, tablet) pristupaju Facebooku, što manjuje vrijednost reklama na samom Facebooku.

Za očekivati je kako će dionice i dalje padati, pa dobro razmislite hoćete li kupiti njihove dionice. Ako ste i planirali, strpite se još nekoliko dana dok se situacija stabilizira, a što otprilike prognoziraju i stručnjaci.

Dionice Facebooka i dalje u padu, je li problem u krivoj procjeni prave vrijednosti?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.