Dilema: Kupiti novi mobitel sada ili iduće godine?

Fotografija članka: Dilema: Kupiti novi mobitel sada ili iduće godine?

Što možemo očekivati od sljedeće godine i super telefona? Znam da vam se ova pitanja nekako vrte kroz glavu posebice zbog blagdanskih popusta. Qualcomm ima djelomičan odgovor. Upravo su objavili više detalja o svojoj sljedećoj generaciji smartphone Snapdragon čipova koji bi se trebali pojaviti u mobilnim uređajima iduće godine. 2011 je sve dual core – dva procesora u našem mobilnom telefonu, svaki radi vlastiti zadatak paralelno s drugom stranom, teoretski dubliranje performansi. Brzina sata će rasti, kao i, podizanje radnog takta od 1GHz do 1.2GHz. Uz dodatak drugih ugađanja, 2011. Snapdragon, MSM8960, bit će pet puta brži nego originalni Desire HD.  Čak i više nego impresivno. Naravno, trošiti će 75% energije nego sada HTC Desire, tako da ćemo moći učiniti više, brže, s manje utroška kapaciteta baterije.

Dobrim vijestima tu još uvijek nije kraj.  Qualcomm-ovi čipovi također nude ugrađen radio koji povezuju brojne različite mrežne tehnologije. Za 2011., to znači da Snapdragons  dolazi s WLAN, GPS, Bluetooth, FM radiom, 3G i 4G (LTE) sve ugrađenu u njega. 

Kao konačno,  Qualcomm također proizvodi Adreno GPU (grafički procesor), koji se također koristi u top-end smartphones. Od 2007 – 2008, Adreno 130 je značio da mobilni telefoni, kao što su Nokia N-Gage su imali iste grafičke performanse kao Nintendo DS. Do 2009, Adreno 2xx čip daje telefonima kao što su iPhone 3GS iste grafičke performanse kao i Nintendo Wii.

4G je najimpresivniji dio tog popisa budući je  teoretski sposoban za neke fantastične brzine. Kako većina mobilnih operatera sada žuri i radi na nadogradnji svojih mreža kako bi bile 4G kompatibilne, mobilni telefoni 2011 bi trebali biti u mogućnosti preuzimati datoteka bilo gdje u podacima između 5 – 12Mbps, i do teoretski 45MBps.

Kao što možete vidjeti iz gornje slike, sljedeće godine, Adreno 3xx će imati iste grafičke performanse kao i Xbox360 i PS3. Supač.  Ukoliko ste gamer, zamislite kvalitetu vaše igre.

Stavljajući sve zajedno, da rekapituliramo što će mobilni telefoni u 2011. imati: Dual-core procesor na oko 1.3 – 1.5GHz; 12 – 25Mbps 4G download brzine; 5Mbps upload brzine; WLAN b / g / n; Bluetooth 3.0; aGPS; grafičke performanse slične PS3. 

Sada se sigurno neki pitaju dvije stvari: Trebam li kupiti telefon sada ili čekati iduću godinu? Ako sada kupujem, što kupiti? Upravo me je neki dan to i pitao jedan znanac koji vjeruje plavuši

Osobno, pričekati ću iduću godinu. Imam jedan model na oku . Preporuka drugima, mi je malo dilema. Uvijek postoji nešto novo što će nas privući. Ako čekate sada, čekati će te još opet šest mjeseci kada sljedeća velika stvar će se pojaviti, i tako opet koji mjesec. Premda mnogi telefoni će biti plasirani na tržište sljedeće godine s dual jezgrom, realno na tržištu za kupnju će biti dostupni opet pred kraj godine. Na kraju nećete ništa kupiti dok god vam stari uređaj radi. Vrijeme je blagdanskih popusta i iskoristite prilike. Kupite novi telefon sada. Uvijek,  ako vam jedan model ne odgovara možete ga zamijeniti drugim.

Sada da još odgovorim na pitanje iz uvoda, koji mob kupiti?  Prema osobnom mišljenju, najbolji Android uređaji su oni s najboljim softverom kao što je HTC Desire HD. Desire HD  korisničko sučelje je jednostavno bolje od Samsungov TouchWiz sučelja korištenog na Galaxy S, a prema mišljenju mnogih korisnika i recenzenata. Što se tiče  Windows 7 Telefon uređaja, ovdje je najbolji model s najboljim hardverom, npr. Samsung Omnia 7. Microsoft inzistira da  proizvođači ne diraju korisničko sučelje.  Tako, svaki telefon izgleda kao i drugi. Rezultat toga je da jedini je način privući kupca  napraviti svoj telefon boljim od svojih konkurenata ,ali samo hardverski. Osvrnemo li se na Nokiu, postoje hardverski problemi s N8 top modelom, a Meego, sljedeća generacija OS je nekako nedefinirana, i potrajati će nekoliko mjeseci da dođe na tržište.  U ovom slučaju, trebalo bi napraviti križaljku između vaših potreba i navika kako bi odabrali neki od modela ponuđenih na tržištu koji će vam dati najviše za uloženo. Ukoliko želite dobru navigaciju, svakako odaberite jedan od modela finskog proizvođača. Volite li BlackBerry, osobno mi se od trenutno dostupnih uređaja sviđa Torch. 

I na kraju, nemojte doslovce shvatiti ovu moju preporuku kao  Best Buy odabir pametnih telefona. Razveselite se uređajem koji doista karakteristikama zadovoljava vaše načine upotrebe, koji vam je lijep, a uklapa se u vaše financijske mogućnosti. I uvijek možete pročitati neku od naših recenzija ukoliko vam se neki od mobitela posebice svidio.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.