Digitalizacija u Srbiji napreduje

Fotografija članka: Digitalizacija u Srbiji napreduje

Kod naših susjeda u Srbiji će uskoro startati prva digitalna farma koja će sigurno donijeti neke novosti u pristupu poljoprivredi.

Oglas

To će se desiti u mjestu Krivaja pored Bačke Topole, a pokretač ovog projekt je Naučni Institut Biosens iz Novog Sada. Kompletno financiranje ovog projekta je od od strane EU i Srbije. Na ovom poljioprivrednom dobru biti će smještena namodernija inovativna tehnologija u području poljoprivredne proizvodnje. U okviru poljoprivrednog dobra Krivaja d.o.o, svoje mjesto će dobiti i inteligentni roboti Lala i Sosa, senzori za određivanje vlažnosti zemljišta i lista, te za detekciju trenutnih potreba biljke za azotom, sonde za elektromagnetnu provodljivost zemljišta, hiperspektralna vizija za rano otkrivanje bolesti biljaka.

Ovdje će se upotrebljavati i dronovi za mapiranje terena i praćenje rasta kultura, komunikacijski sistemi Lora za prijenos informacija sa njive do servera, Agrosens – digitalna platforma za praćenje stanja usjeva. Sigurno smo da će ovo biti vrlo zanimljiva tema koja će se pratiti kroz slijedeće vrijeme.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.