DigiGirlz u travnju pokušat će zainteresirati učenice za ICT zanimanja

Fotografija članka: DigiGirlz u travnju pokušat će zainteresirati učenice za ICT zanimanja

Ove će godine na DgiGirlz sudjelovati učenice srednjih škola iz Nove Gradiške, Novske, Ogulina i Karlovca, koje će se upoznati s novim računalnim alatima, a od uspješnih žena iz ICT industrije dobiti savjete o kompetencijama i vještinama potrebnim za karijeru u ICT-u.

Oglas

Edukativni program DigiGirlz kojeg Microsoft diljem svijeta provodi s ciljem razbijanja mita da je karijera u IT-u namijenjena isključivo muškarcima te smanjivanja nesrazmjera među spolovima u IT industriji, u Hrvatskoj će se održati 11. travnja, a sudjelovat će oko 80 učenica srednjih škola iz Nove Gradiške, Novske, Ogulina i Karlovca. Uz to, u okviru programa DigiGirlz, Microsoft provodi i kampanju na društvenim mrežama, u kojoj između ostalog zaposlenice tvrtke Microsoft potiču mlade žene da stječu vještine i znanja potrebna u IT sektoru te postanu uspješne tehnološke inovatorice.

Tijekom jednodnevnog događanja DigiGirlz učenice će se, kroz radionice i predavanja,  imati priliku upoznati s modernom tehnologijom, računalnim alatima i rješenjima, osnovama programiranja kao i s prednostima karijere u tehnološkim zanimanjima. Vedrana Miholić, direktorica prodaje u CROZ-u, održat će predavanje o važnosti maštanja i ubrzanom razvoju tehnologije. Od uspješnih menadžerica iz Microsofta djevojke će imati priliku saznati o njihovom karijernom putu, na koje su prepreke nailazile i kako su ih rješavale te dobiti korisne savjete za buduća zanimanja.

Bit će održan i okrugli stol na temu motiviranja učenica za IT te stjecanja potrebnih vještina na kojem će govoriti sudionici iz digitalne agencije, korporativnog svijeta te udruga. Između ostalog, pokušat će se odgovoriti na pitanje zašto učenice gube interes za IT, odnosno STEM zanimanja, oko 15. godine života te pojasniti zašto IT nije isključivo muško zanimanje. U drugom dijelu dana sudionice događanja imat će priliku za praktičan rad u nekoliko modernih softvera, a kao iznenađenje priprema se demonstracija nekih Microsoft tehnologija.

Inače, nedavno istraživanje tvrtke Microsoft, provedeno na uzorku od 11.500 djevojaka i mladih žena u dobi između 11 i 30 godina u dvanaest europskih zemalja, pokazalo je da se većina mladih djevojaka interesira za STEM predmete u dobi od 11 godina, no da njihov interes naglo pada u dobi od 15 godina.

Važna je i činjenica da je tijekom proteklog desetljeća zapošljavanje u Europi, u tehnološkom sektoru, raslo tri puta brže u odnosu na ukupno zapošljavanje, pa njegovanje interesa djevojaka prema STEM zanimanjima i njihovo poticanje da nastave karijeru u tehnološkim područjima ne samo da može stvoriti veću sigurnost radnih mjesta za sljedeću generaciju, već također može potaknuti rast europskog gospodarstva.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.