DigiGirlz #Makewhatsnext – edukacija o važnosti ICT-a za učenice srednjih škola

Fotografija članka: DigiGirlz #Makewhatsnext – edukacija o važnosti ICT-a za učenice srednjih škola

Djevojke i žene, prijavite se na DigiGirlz – osim što vas svakodnevno trebamo u životu, jako vas želimo vidjeti i u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji. Ekipa je odlična, a posla ima dovoljno za sve… :)

Oglas

Microsoft u ožujku i travnju provodi globalnu kampanju „#Makewhatsnext“ kojoj je cilj smanjiti nesrazmjer među spolovima u ICT industriji. Prema podacima Svjetskog ekonomskog foruma taj nesrazmjer bi mogao nestati tek 2133. godine, a on je posebice očit u računarstvu i STEM zanimanjima. kampanja ističe vrijednost ideja te ističe žene inovatore koje su doprinijele značajnim promjenama u svijetu, a ideja je osnažiti generacije djevojaka sa znanjem i vještinama koje su im potrebne da bi postale novi inovatori u svijetu u kojem je tehnologija utkana u svaki aspekt života.

Hrvatska će se također pridružiti ovoj kampanji organizacijom DigiGirlz događanja koje će 12. travnja okupiti 90 učenica srednjih škola iz Varaždina, Koprivnice i Zagreba u prostorima Microsofta Hrvatska. Tijekom 8-satnog događanja učenice će se upoznati s osnovama tehnologije kroz predavanja i radionice o najmodernijim računalnim alatima i rješenjima, osnovama programiranja kao i s prednostima karijere u tehnološkim zanimanjima te nužnim kompetencijama i vještinama. IT stručnjakinje iz Microsofta i drugih kompanija će tako podijeliti praktična poslovna iskustva te podučavati učenice važnosti korištenja digitalnog marketinga, vođenju projekata i slično.

Prema podacima na nivou Europe, trenutačno samo 30 % radne snage u ICT sektoru čine žene, a do 2020. godine bi u ICT-u moglo nedostajati oko 825.000 radnih mjesta. Dakle, ima posla za sve :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.