Device Days: predstavljeni specijalno dizajnirani uređaji za hrvatski obrazovni sustav

Fotografija članka: Device Days: predstavljeni specijalno dizajnirani uređaji za hrvatski obrazovni sustav

Na uređajima se nalaze Windowsi 10 s posebnim funkcionalnostima za obrazovni sustav, a prvi uređaji stižu u Hrvatsku krajem prosinca.

Oglas

Na događanju Device Days na kojem se okupilo više od 70 sudionika iz partnerskih kompanija, Microsoft je u suradnji s tvrkom HP Inc. predstavio uređaje posebno opremljene za sustav obrazovanja u Hrvatskoj putem kojih će učiteljima i učenicima biti dostupni najmoderniji softveri za efikasnije učenje i povećanje produktivnosti.

Uređaji su dostupni u okviru Shape the future globalnog programa tvrtke Microsoft putem kojeg se obrazovnom sustavu širom svijeta želi osigurati pristup najboljim uređajima po minimalnim cijenama. Prvi uređaji bit će dostupni kod ovlaštenih distributera već krajem prosinca, a radi se o notebooku HP ProBook 440 te PC-u HP ProOne 400 na kojima su instalirani Windowsi 10 s posebnim funkcionalnostima za obrazovni sustav.

Na događanju je predstavljen pregled tržišta uređaja i trendova pri čemu je naglašeno kako je tržište PC-a u kontinuiranom padu globalno i u Hrvatskoj i korisnici sve više žele moderne uređaje s nizom funkcionalnosti.

Jedinstveno iskustvo upotpunjeno je mogućnostima Windows 10 operativnog sustava koji je prema posljednjim podacima instaliran na 400 milijuna računala širom svijeta, bilježi najveću migraciju poslovnih korisnika u povijesti Windows sustava te postojećim korisnicima nudi niz prednosti od 33 posto smanjenja sigurnosnih problema te smanjenja vremena potrebnog za instalaciju updatea i sl. Vedran Šolaja, Product Marketing Manager za Windows 10 platformu u klasteru Multicountry, prezentirao je najnovije mogućnosti koje podrazumjevaju korištenje digitalne olovke u Windowsu 10 te biometrijsko otključavanje računala (npr otisak prsta), putem sigurnosne značajke poznatije kao Windows Hello. Također razgovaralo se o novostima koje donosi poslovna inačica Windowsa 10 – Windows 10 Pro i prednostima koje ta verzija Windowsa donosi za poslovne korisnike u odnosu na neke ranije verzije operativnog sustava Windows.

Na kraju događanja sudionici su imali priliku razgledati 20 izloženih modernih uređaja najvećih svjetskih proizvođača. Inače, tijekom predavanja je predstavljen uređaj HP Elite X3 s OS-om Windows 10 mobile koji spaja phablet te prijenosno i stolno računalo, omogučujući pritom nesmetanu uporabu ključnih aplikacija sa spomenutih uređaja. Korisnici tako mogu koristiti HP Elite x3 kao stolno ili prijenosno računalo ili mobilni telefon te više ne moraju brinuti o tome koji uređaj bi trebali koristiti u kojem okruženju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.