Developeri više ne daju toliku prednost razvoju smartphone aplikacija na onima za tablete

Fotografija članka: Developeri više ne daju toliku prednost razvoju smartphone aplikacija na onima za tablete

Kako se mijenja tehnologija i navike korisnika, tako se mijenjaju i aplikacije koje svakodnevno koristimo. Donedavno se dosta toga podređivalo smartphone uređajima, ali čini se kako više nije tako.

Oglas

Čini se kako su developeri odlučili više ne davati prednost smartphone aplikacijama, nego su izgleda pronašli rješenje koje će zadovoljiti više platformi. Već ste vjerojatno i ranije čuli za nešto što se zov “responzivni dizajn”, to je jedno od rješenja kojeg su se domislili programeri.

Ista se priča vrti na svim platformama, kako na Androidu, tako i na iOS-u i Windows Phoneu. Naravno, postoje određene razlike kako pojedine aplikacije izgledaju na smartphoneu, kako na 7 ili 10 inčnom tabletu. Činjenica je kako i sami uređaju “rastu” po dijagonali ekrana, sve su češći smartphonei s 5 inčnim i većim ekranima (phableti), što je pomalo već u rangu tablet uređaja sa 7 inča.

No, sigurno je kako će se sve više razvijati aplikacije za sve mobilne platforme. Istraživanje koje je napravljeno među developerima pokazuje kako su podjednako zainteresirani za razvoj aplikacija i za tablete (81%) i za smartphone (84%), bez obzira o kojoj se OS platformi radi.

Jasno vam je kud se ovaj svijet kreće, barem što se aplikacija tiče…

Aplikacije za tablete i smartphone 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.