DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

Fotografija članka: DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

I ove je godine osma DevArena 2013 okupila dvjestotinjak uglavnom softverskih stručnjaka i developera koji su mogli čuti puno zanimljivih noviteta iz Microsoftovog ekosustava.

Oglas

Konferencija DevArena 2013 otvorena je serijom zanimljivih predavanja o novim tehnološkim dostignućima i onome što nas čeka u budućnosti. Konferenciju je otvorio Ivan Kardum, direktor ovogodišnje DevArena 2013 konferencije koji je tom prilikom istaknuo „Svake se godine pri planiranju predavanja za DevArenu trudimo ići ukorak s najnovijim tehnologijama, a činjenica da nam se isti posjetitelji vraćaju svake godine te se njima pridružuju i novi, ide u prilog tome da uspijevamo u svojim namjerama. Naša je publika izuzetno zahtjevna, tako da svake godine imamo izazov ponuditi im presjek najnovijih svjetskih tehnoloških dostignuća. “

DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

Romeo Mlinar, voditelj IT odjela tvrtke Ekobit, koja je ujedno i organizator konferencije i MVP za Virtual Machine, sudionicima je u uvodnom predavanju poručio kako je nakon Windowsa 8 stigla nova revolucija iz Microsofta – Windows 8.1. U najnovijoj verziji operativnog sustava, rekao je Mlinar, napravljeno je puno toga u personalizaciji, vraćen je „start button“ koji je mnogima nedostajao u prošloj verziji, a opcija pretraživanja znatno je poboljšana. Sudionici su na konferenciji pretpremijerno dobili uvid u nove Windowse 8.1, koji su ovom prilikom predstavljeni dva dana prije službene objave.

DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

Na ovogodišnji program konferencije uvelike je utjecao, poručili su organizatori,  posjet šestoro Ekobitovih stručnjaka najvažnijem Microsoftovom developerskom događaju – konferenciji Build, održanoj ovog ljeta u San Franciscu, gdje su sudionici dobili najnovije informacije direktno od razvojnih inženjera iz Redmonda o smjeru razvoja na Microsoftovim platformama. Od njih su sudionici DevArena 2013 konferencije iz prve ruke doznali na čemu trenutačno radi najveća svjetska softverska tvrtka te kakvi nas tehnološki noviteti očekuju u nadolazećem razdoblju.

DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

„Pokušali smo uzeti sve novosti koje nam dolaze iz Microsofta, a trudili smo se ići i u širinu tema kako bismo pokrili svačije interese. Na program je uvelike utjecao posjet konferenciji Build te mogu reći da nam je ovo dosad najbolji program“, rekao je urednik programa konferencije Saša Tomičić.

Ovogodišnja DevArena 2013 konferencija je potvrdila kako područje softverskog razvoja sve većom brzinom napreduje, a trendovi koji dolaze potvrđuju značajniju ulogu i primjenu raznovrsnih softverskih aplikacija i ulogu procesa razvoja softvera u poslovanju sve većeg broja tvrtki. Sadržaj konferencije bio je grupiran u čak dvadeset i pet stručnih predavanja, koja su se održavala u  četiri paralelna niza. Sudionicima je predstavljena tehnologija u teoriji s konkretnim primjerima iz prakse i brojnim demonstracijama uživo.

DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

Među prvima svoje je izlaganje imao Ognjen Bajić konzultant iz tvrtke Ekobit i MVP za Visual Studio ALM. U predavanje je usmjerio na prednostima TFS 2013 podrške za Scrum (agilni softverski razvoj) pomoću kojeg se agilne prakse proširuju na više timova i projekata, odnosno na nivo cijele organizacije. Bajić je u sudionicima ovog predavanja pokazao kako da date alate prilagode specifičnostima njihove organizacije.

DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

Seriju zanimljivih predavanja o novim tehnologijama i razvojnim alatima koje nam donosi novi .NET framework, Visual Studio 2013 te operativni sustav Windows 8.1., nastavili su brojni Ekobitovi stručnjaci te mnogi drugi istaknuti predavači.  Osim niza predavanja o novim tehnologijama, sudionici su imali priliku slušati i o najboljim praksama u upravljanju razvojnim projektima. Tako je Nenad Trajkovski, MVP za Project i nositelj brojnih drugih priznanja, pričao o tipičnim pogreškama kod planiranja i nadgledanja softverskih projekata te se osvrnuo na ključne probleme u planiranju i nadgledanju takvih projekata i naveo 20 najčešćih pogrešaka s kojima se razvojni timovi susreću.

DevArena 2013 ove godine s naglaskom na Windowsi 8.1 i nove tehnologije

I nešto za kraj što smo na DevArena 2013 konfereciji snimili ekskluzivno za naše posjetitelje. Naime, mogli smo vidjeti i kako se aplikacijama može upravljati drugim uređajima, kao što je helikopter, ali i ova vrlo zanimljiva Sphero Robotic Ball (loptica), odnosno “Robotic Gaming System for iOS and Android”, no vidjeli smo i kako radi i na Windows Phone aplikaciji.

Više informacija o sadržaju konferencije možete pronaći na službenoj internetskoj stranici .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.