Dellova Open Networking inicijativa od sada uključuje i Midokuru

Fotografija članka: Dellova Open Networking inicijativa od sada uključuje i Midokuru

Midokura je globalna kompanija specijalizirana za mrežnu virtualizaciju, a njihova će rješenja od sada nadopunjavati Dellovu mrežnu i serversku infrastrukturu.

Oglas

Ugovor između Della i Midokure uključuje program zajedničkog izlaska na tržište, provjerenu arhitekturu i globalni ugovor za prodaju. Midokurin Enterprise MidoNet softver na Dellovoj infrastrukturi, koji pokriva mrežnu virtualizaciju za OpenStack, pomaže tvrtkama i pružateljima usluga u kreiranju agilne mrežne infrastrukture u oblaku temeljene na otvorenim tehnologijama. Kako razvoj industrije donosi odvajanje hardvera od softvera, korisnici zahtijevaju različite otvorene tehnologije kako bi ostvarile ovu viziju. Dellovi open networking switches i industrijski standardizirani x86 poslužitelji tvore temelje mnogih modernih podatkovnih centara.

“Partnerstvo Della i Midokure pokazuje da aktivno radimo na poboljšavanju tradicionalnog zatvorenog modela networkinga”, izjavio je Tom Burns, potpredsjednik i glavni direktor Dell Networkinga. “Taj stari model je previše rigidan, zatvoren i prespor za inoviranje. Dellova Open Networking inicijativa temelji se na otvorenim, fleksibilnim i softverski definiranim rješenjima koja će pomoći našim klijentima da unaprijede svoju aplikativnu okolinu”.

MidoNet je programski baziran lako dostupan mrežni viritualizaijski sustav koji omogućava pružateljima usluga i tvrtkama da grade, rade i upravljaju virtualnim mrežama s povećanom kontrolom i fleksibilnošću. Uravnoteženjem industrijskih standarda i postojeće infrastrukture, MidoNet osigurava agilnost mreže i skalabilnost istovremeno pomažući u smanjivanju troškova.

Dell, MidokuraiCumulus Networks

Dell i Cumulus Networks partneri su od siječnja 2014. godine. Korisnicima pružaju rješenja za umrežavanje podatkovnih centara koja objedinjuju cjenovno pristupačne kapacitete i operativnu učinkovitost. S Open Networking switchevima, operativnim sustavom Cumulus® Linux® i MidoNetom, Dell sada nudi sveobuhvatna rješenja za virtualizaciju mreže za softverski definirane podatkovne centre.

Kako se tvrtke svih veličina okreću software-centric operacijama, Cumulus Linux ima kritičnu ulogu kao operativni sustav za otvoreno umrežavanje – čineći ga jednostavnijim i cjenovno pristupačnijim za izgradnju, upravljanje te automatiziranje modernih podatkovnih centara.

Rješenja iz Della, Cumulus Networksai Midokure omogućuju rastućem broju tvrtki i pružatelja usluga da pružaju skalabilne virtualne mreže za spajanje na fizička opterećenja u samo nekoliko minuta. Midokura MidoNet koristi Dellove switcheve kako bi poboljšala mrežni promet od virtualnih strojeva do ne-virtualiziranih, fizičkih radnih opterećenja, kao što su baze podataka visokih performansi, email poslužitelji i stari sustavi pri mrežnim opterećenjima.

Gartner uvodi “Brite Box” Switching

Gartner, tvrtka za istraživanje i savjetovanje u IT tehnologijama, nedavno je objavila istraživanje pod naslovom „Svijetla budućnost mrežnih switcheva u podatkovnim centrima“ (“The Future of Data Centre Network Switches Looks ‘Brite.’”) U istraživanju Gartner uvodi pojam ‘brite box’ (tj.‘brite label’) switching, koji označava novi način mrežnog prometa/switchinga.

Gartner objašnjava da su “inspirirane hiper skaliranim organizacijama, organizacije ‘Tipa A’ počele pokazivati interes za otvorenom switching tehnologijom, ali je veliki broj njih bio obeshrabren značajnim izazovima. Kao rezultat pojavio se novi stil mrežnog switchinga, koji Gartner naziva „britebox switching“. Ovaj pristup u suštini ‘razdvaja razliku’između tradicionalnog i otvoreni tip switchinga.”

Gartner navodi da “oni koji odlučuju o mrežama mogu smanjiti troškove, poboljšati upravljanje i omogućiti dugoročnu inovaciju koristeći „brite box“ switcheve umjesto tradicionalnih pristupa switchingu.”

Dell Open Networking inicijativa

Dell potiče novi otvoreni ekosustav koji razvija inovacije sa standardiziranom najboljom mrežnom opremom, mrežnim operativnim sustavima i mrežnim aplikacijama koje odgovaraju na poslovne potrebe korisnika. Prednosti i vrijednost modela otvorenog umrežavanja uključuju:
•    Najbolji mrežni uređaji za radna opterećenja, aplikacije i druge potrebe umrežavanja uključujući harmoniziranje, usklađivanje, automatizaciju i praćenje;
•    Stalni nadzor opreme podatkovnog centra s kompatibilnim operativnim modelom.
•    Brze standardizirane inovacije i dostupnost velikih rješenja za podatkovne centre bazirane na otvorenom kodu/izvoru.

Cijene i dostupnost

Midokura Enterprise MidoNet je na listama Dell Softwarea i Peripherals te je dostupan na  Dellovoj Download trgovini.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.