Dell 2020 Legacy of Good – izvještaj o društveno odgovornom poslovanju

Fotografija članka: Dell 2020 Legacy of Good – izvještaj o društveno odgovornom poslovanju

U skladu sa zacrtanim planovima, energetski intenzitet Dellovog portfelja proizvoda smanjen je za 23,2%, te su korisnici uštedjeli 449 milijuna dolara.

Oglas

Dell je predstavio Izvještaj o društveno odgovornom poslovanju za fiskalnu 2014. godinu u kojem je objavio ključna dostignuća u segmentu društveno odgovornog poslovanja. Izvještaj predstavlja napredak prema ostvarenju ciljeva objavljenih prošle jeseni u Dellovom planu  , koji ocrtava strateški smjer kompanije prema spajanju poslovnih ciljeva s ciljevima održivosti, stvaranju prednosti za društvo, očuvanje okoliša i osiguravanje još više razine kvalitete za korisnike.

Plan Legacy of Good predstavlja ambicioznu dugoročnu strategiju za Dellova rješenja, procese i ljude, koji će ujedno pratiti kako Dellova tehnologija pomaže njihovim korisnicima i drugim ljudima. Strategija sadrži 21 cilj koje Dell želi ostvariti do 2020. godine. Glavni ciljevi uključuju povećanje energetske učinkovitosti Dellovog portfelja proizvoda za 80 posto, mogućnost recikliranja ili ponovnog korištenja svih materijala u koje su proizvodi pakirani, kao i korištenje tehnologije i stručnog znanja kako bi pružili direktnu pomoć za 3 milijuna mladih u manje razvijenim zajednicama.

“Naš poduzetnički duh i ambiciozni dugoročni ciljevi potiču razvoj novih, inovativnih načina rješavanja problema i stvaranja pozitivnih promjena,” izjavila je Trisa Thompson, potpredsjednica za društveno odgovorno poslovanje u Dellu. “Ponosna sam na napredak koji ostvarujemo u ispunjenju plana 2020 Legacy of Good, kao i na pozitivan utjecaj koji imamo na naše korisnike, zaposlenike, zajednice i planet.”

Naglasci u izvještaju

Dellov 2020 Legacy of Good - izvještaj o društveno odgovornom poslovanju•    Dell je smanjio energetski intenzitet svog portfelja proizvoda za 23,2 posto tijekom protekle dvije godine, dok je energetski intenzitet serverskog portfelja smanjen za gotovo 50 posto. Korisnici koji su kupili proizvode tijekom fiskalne 2014. godine mogu očekivati da će potrošiti 449 milijuna dolara manje za napajanje svojih proizvoda električnom energijom tijekom njihovog vijeka korištenja, u usporedbi s proizvodima kupljenima u 2012. godini. Cilj kompanije je smanjiti energetski intenzitet proizvoda za 80 posto do 2020. godine.

•    Dellov program Connected Workplace pomogao je kompaniji da izbjegne 6.700 metričkih tona emisija stakleničkih plinova, donosno da se izbjegne vožnja čak 25,7 milijuna kilometara. Fleksibilni programi rada omogućavaju zaposlenicima da sami planiraju kako će i gdje raditi, čime je kompanija uštedjela dodatnih 12 milijuna dolara. Otprilike 20.000 zaposlenika, donosno oko 20 posto Dellove radne snage, sudjeluje u programu Connected Workplace. Cilj Della je do 2020. godine obuhvatiti 50 posto zaposlenika na globalnoj razini programom Connected Workforce. Procjenjuje se da dodatnih 20 posto zaposlenika već sada koristi alate dostupne u okviru ovog programa i u njemu sudjeluju povremeno.   Fleksibilna rješenja za rad Dellu su donijela treće mjesto na ljestvici Top 100 kompanija koje nude fleksibilne poslove magazina Forbes.

•     Dell je smanjio emisije stakleničkih plinova iz pogona i logističkih centara za osam posto. Kako bi se apsorbirala tolika količina ugljika bilo bi potrebno zasaditi 1,9 milijuna stabala.  Smanjenje emisija rezultat je povećanja učinkovitosti pojedinih procesa (uključujući prijevoz tereta preko oceana i bolje pakiranje) i veće korištenje električne energije dobivene iz obnovljivih izvora (35 posto u odnosu na 23 posto protekle fiskalne godine). Do 2020. Dell planira smanjiti emisije stakleničkih plinova iz pogona i logističkih centara za 50 posto.

•    Dell je vodeća kompanija u poticanju različitosti među dobavljačima. U fiskalnoj 2014. godini potrošena je 4,1 milijarda dolara za suradnju s različitim dobavljačima, u odnosu na 3,44 milijarde u fiskalnoj 2013. godini. Kompanija je prepoznata i kao dio inicijative Billion Dollar Roundtable zahvaljujući suradnji s dobavljačima u vlasništvu žena i nacionalnih manjina.

•    Dell pomaže mladima svojom tehnologijom, znanjem i donacijama. Prošle fiskalne godine kompanija je pomogla 590.000 djece putem svojim programa za učenje i pomoć djeci oboljeloj od karcinoma. Kako bi pomogli ruralnim zajednicama u Africi koje nemaju pouzdane izvore električne energije, Dell je 2013. godine u suradnji s partnerima postavio Dell Learning Labs – dvije učionice s energetski učinkovitim Dell Wyse radnim stanicama i internetom koje napaja solarna energija. Dva Dellova Learning Laba direktno pomažu 434 učenika i više od 50 nastavnika, dok tisućama drugih stanovnika daju pristup tehnologiji.

Dellov Izvještaj o društveno odgovornom poslovanju dostupan je online na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.