Dell XPS 10 Windows RT tablet će se ipak prodavati, ali će biti skuplji

Fotografija članka: Dell XPS 10 Windows RT tablet će se ipak prodavati, ali će biti skuplji

Nakon što su Lenovo, Asus i Samsung odustali od proizvodnje Windows RT tableta, to smo očekivali od Della. No, za svoj Dell XPS 10 Windows RT su se dosjetili nešto drugo.

Oglas

Naime, umjesto da novi Dell XPS 10 Windows RT tablet prodaju po najavljenoj prilično niskoj cijeni od 299$, dosjetili su se i odlučili uz tablet ponuditi u paketu i tipkovnicu, a cijena će biti 479$. Hm, nekako nam se ova tipkovnica čini skupom.

Nova odluka kompanije je da Dell XPS 10 Windows RT tablet prodaju isključivo s tipkovnicom, tako da ste u stvari dobili prijenosno računalo s odvojivim ekranom. U neku ruku to je prilično zanimljivo i praktično rješenje, već smo ih viđali kod drugih proizvođača kao što su Asus ili HP, ali na nekim drugim operativnim sustavima.

Dakle, od prošlog tjedna se u prodaji na svjetskom tržištu nalazi novi Dell XPS 10 Windows RT model s novim mogućnostima – kako ne bi bilo greške, originalni model je predstavljen još u i listopadu prošle godine. No, ovo je nova Dell XPS 10 Windows RT priča.

Dosadašnji Dell XPS 10 s 32 GB i po cijeni od 299$ (koliko se do sada prodavao,ali bez tipkovnice), u ponudi se pojavio model s 64 GB i fizičkom tipkovnicom. Inače, Dell XPS 10 Windows RT radi na 2-jezgrenom Qualcomm Snapdragon S4 procesoru na 1,5 GHz, ima 2 GB RAM-a, 10 inčni ekran HD rezolucije od 1366×768 točaka, solidnu bateriju, miniHDMI video izlaz, te dvije kamere – prednju od 2 MP i stražnju od 5 MP.

I to je kratka ali slatka priča o Dell XPS 10 Windows RT tabletu u novom ruhu. Zainteresirani? :)

Dell XPS 10 Windows RT

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.