Dell predstavio novosti za hrvatsko tržište

Fotografija članka: Dell predstavio novosti  za hrvatsko tržište

Riječ je o rješenjima koji postavljaju standarde u poslovanju kada je riječ o težini, dizajnu i izdržljivosti, dok su istodobno cjenovno prihvatljivi, kvalitetni i pouzdani.

Vostro linija proizvoda
Vostro linija prijenosnih i stolnih računala osmišljena je za potrebe korisnika s ograničenim proračunima u rastućim gospodarstvima svijeta. Nova Vostro linija obuhvaća po dva prijenosna i stolna rješenja. Predstavljena računala odlikuje:
• Svakodnevna poslovna mobilnost – Vostro A860 je povoljan prijenosnik 15.6 inčnog ekrana sposoban upravljati svakodnevnim poslovnim potrebama. Sustav je idealan za korisnike koje zanima tranzicija sa stolnog na prijenosno računalo. Odlikuju ga HD široki LCD ekran, izbor niza Intelovih procesora (od Celerona do Core 2 Duo sustava) te izbor Ubuntu Linux ili Microsoft Geniune Windows Vista operacijskih sustava.
• Kompaktan i cjenovno prihvatljiv – Vostro A840 je inačica A 860 prijenosnika s 14.1 inčnim ekranom. Predviđen je za korisnike s manjim poslovnim potrebama koji cijene mobilnost i kompaktnost po prihvatljivoj cijeni.
• Cjenovno prihvatljiv temeljni sustav – Vostro A180 je cjenovno prihvatljiv i praktičan stolni sustav za svakodnevno poslovanje. Sustav nudi Intel Celeron i Pentium dvojezgrene procesore kojima se optimiziraju performanse uredskih aplikacija. Ponuđeni su Ubuntu Linux i Microsoft Geniune Windows Vista sustavi.
• Entry-Level produktivnost – Vostro A100 je pouzdano stolno rješenje za temeljnu poslovnu produktivnost. Sustav dolazi standardno s Intel Atom procesorom i Ubuntu Linux operacijskim sustavom.

Istraživanja analitičke kuće IDC govore kako u svijetu djeluje 72 milijuna malih i srednjih tvrtki. U EMEA regiji (Europa, Bliski istok i Afrika) ih je smješteno 11,9 milijuna, dok ih je tek nešto više u Latinskoj Americi, ali zato trećina u Aziji i Pacifičkoj regiji (izuzev Japana).

U osmišljavanju Vostro linije proizvoda, Dell je uzeo u obzir činjenicu kako je potrebno ponuditi rješenja koja su jednostavna za instalaciju i održavanje, pouzdana, kvalitetna te se nude pod povoljnim uvjetima.

Latitude i Precision linija proizvoda
Inspirirani bliskom globalnom suradnjom s gotovo četiri tisuće IT profesionalaca i korisnika, Dell je predstavio i nove Latitude te Precision linije proizvoda. Portfelj proizvoda se kreće od najlakšeg prijenosnika u povijesti tvrtke do najmoćnijih radnih stanica.

Latitude sustavi pružaju dug vijek trajanja baterije, novi dizajn i stil – uključujući i izbor računala u pet boja.
• Ultra prijenosnik – Latitude E4200 je rješenje s 12.1 inčnim ekranom i početnom težinom od jednog kilograma, čime je postao najlakši prijenosnik u povijesti Della. Latitude E4300, s 13.3 inčnim ekranom, ima početnu težinu od 1,54 kilograma. Sustavi su dizajnirani za korisnike kojima je potreban maksimum performansi i mobilnost.
• Mainstream – Latitude E6400 (14.1 inčni ekran) i E6500 (15.4 inčni ekran) prijenosnici u Europi imaju početnu cijenu od 939, odnosno 969 eura. Sustavi su idealni kao zamjena za stolna računala.
• Cjenovno najprihvatljiviji – Latitude E5400 (14.1 inčni ekran) ima početnu cijenu od 619 eura, a model E5500 619 eura. Sustavi su dizajnirani za svakodnevne potrebe po prihvatljivoj cijeni.
• Terenac – E6400 ATG (14.1 inčni ekran) je terenski prijenosnik čija cijena počinje na 1199 eura. Računalno je usklađeno s Military 810F standardima za dopuštenu razinu prašine, vibracija i vlage.

Po prvi put u svojoj povijesti, Dell nudi kućišta prijenosnika u raznim bojama, među
kojima se nalaze plava, crvena i roza. Latitude seriju računala također odlikuje dugovječna baterije, na modelu E6400 do 19 sati. Kućište je u potpunosti izvedeno od magnezijske legure. Rješenja također odlikuje Dell Latitude ON tehnologija koja omogućuje trenutni pristup elektronskoj pošti, kalendaru, privicima, kontaktima i Internetu bez pokretanja operacijskog sustava. Latitude ON tehnologija, na E4200 i E4300 modelima, koristi specijalizirani procesor niske voltaže.

Uz Latitude seriju proizvoda, Dell je predstavio i novu liniju Precision mobilnih radnih stanica orijentiranih na korisnike koji traže performanse, a rade u medijima, na inženjerskim poslovima, u industriji zabave ili bio znanostima.
• Dell Precision M4400 – Rješenje odlikuje vrhunski grafički sustav i memorija do 8 GB. Cijene počinju od 1249 eura.
• Dell Precision M2400 – Sa 2,16 kilograma, riječ je o najlakšoj radnoj stanici na svijetu. Cijene sustava s 14.1 inčnim ekranom počinju od 1189 eura.

Tvrtka je također predstavila rješenja s 17 inčnim ekranom s vrhunskim mobilnim performansama. Sustav podržava 16 GB memorije, grafičku karticu s 1 GB memorije, nadolazeće quad procesore te je smješteno u narandžastom kućištu. Riječ je o sustavu koji nadilazi slična rješenja tvrtki Lenovo i HP, o čemu se može čitati na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.