Dell Latitude 6430u – sposobni ultrabook pojačan novom Wilocity WiGig tehnologijom

Fotografija članka: Dell Latitude 6430u – sposobni ultrabook pojačan novom Wilocity WiGig tehnologijom

Wilocity je vodeći svjetski proizvođač multi-gigabitnih bežičnih čipsetova na 60GHz, a upravo su najavili kako će Dellov Latitude 6430u opremiti svojom novom tehnologijom.

Oglas

Wilocity i Dell zajedno s Qualcomm Atherosom razvijaju tri-band bežišne čipset tehnologije, a prva WiGig tehnologija (IEEE 802.11ad) posebno pripremljena za mala, lagana i tanka ultrabook računala stiže upravo u model Latitude 6430u. Uspješnu prezentaciju nove tehnologije već su odradili prije nekoliko dana u New Yorku, na premijeri Microsoftovog Windows 8 operativnog sustava.

Za one malo bolje upoznate, WiGig tehnologija predstavlja novi veliki korak u razvoju bežičnih mobilnih tehnologija. Ipak, ono što nam se čini puno zanimljivije je prijenos podataka koji je oko 10 puta veći od WiFi bežične tehnologije, a koja se već udomaćila u gotovo svim mobilnim uređajima.

Isto tako, WiGig tehnologija omogućuje i bežično spajanje s perifernim uređajima kao što su monitori, docking stanice (bežične tipkovnice) ili bežični prijenosni diskovi za pohranu podataka zadržavajući velike brzine za prijenos podataka. Sve te mogućnosti dobit će novi Dell Latitude 6430u, koji će imati implamentiran WiGig preko Wireless Bus Extension, odnosno posebnog “dodatka” na matičnoj ploči koji podržava ovu novu bežičnu tehnologiju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.