Dell i EMC: najveće tehnološko preuzimanje u povijesti

Fotografija članka: Dell i EMC: najveće tehnološko preuzimanje u povijesti

Dell je ovo preuzimanje koštalo vrtoglavih 67 milijardi dolara

Oglas

Michael Dell, vlasnik Della je kupio EMC. Ovo je povijesni događaj u tehnološkom svijetu jer je riječ o najvećem takvom preuzimanju na svijetu.

Ugovor vrijedan 67 milijardi dolara, omogućio je Dellu da kupi tehnološkog diva o kojemu se ne priča mnogo. EMC osigurava, gradi i održava podatkovne centre za velike kompanije.

Koliko je velik ovo ugovor, svjedoči podatak da je najveće preuzimanje do sada bilo ono kada je Avago preuzeo Broadcom za 37 milijardi dolara u svibnju.

Dionice EMC-a su prodane za 33,13 $ po dionici, a ostatak je vlasničkog udjela prebačen u VMware kojeg će kontrolirati EMC.

Dellov budući smjer kretanja se može polako predvidjeti znajući za što se EMC specijalizirao. Dell nije početnik kada su podatkovni centri u pitanju, ali EMC je do sada držao duplo veći tržišni udio od njega. Kombinirajući svoje dosadašnje poslovanje koje je pretežito bilo orijentirano na manje i srednje poduzetnike (iako je to teško tako pojednostaviti kod ovako velikih kompanija), kupivši EMC je Dell stekao snažno uporište i na tržištu s najvećim igračima.

Michael Dell je trenutno najbogatijih ljudi na svijetu s bogatstvom procijenjenim na otprilike 20 milijardi dolara.

Tako su IBM i Hewlett Packard dobili još jednog velikog igrača na sceni. Michael Dell je ranije ostvario još nekoliko velikih kupovina s ukupnom vrijednošću od 18 milijardi dolara, a pretežito u softveru.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.