Dell EMC Isilon – vodeći Scale-Out NAS sustav prelazi u All-Flash za nestrukturirane podatke

Fotografija članka: Dell EMC Isilon – vodeći Scale-Out NAS sustav prelazi u All-Flash za nestrukturirane podatke

Dell EMC Isilon All-Flash pruža vrhunske performanse i skalabilnost s 92.4 PB kapaciteta pohrane te do 25M IOPS i 1,5 TB/s brzine prijenosa podataka.

Oglas

Dell EMC je najavio novog člana Dell EMC Isilon obitelji proizvoda, kombinirajući visoke performanse flash tehnologije s najboljom scale-out NAS platformom. Isilon All-Flash je osmišljen kako bi pomogao IT organizacijama da moderniziraju svoju infrastrukturu te osiguraju sve mogućnosti digitalnog poslovanja.

Tradicionalno, all flash array (AFA) proizvodi su usmjereni prvenstveno na strukturirane ili blok setove podataka te aplikacije koje podržavaju oko 20 posto svih podataka u podatkovnim centrima. Međutim, rastući je imperativ da IT iskoristi vrijednost nestrukturiranih podataka, koji sada predstavljaju oko 80 posto od svih novih podataka koje tvrtke proizvedu, njima upravljaju i pohranjuju ih . Da bi to učinile, organizacije koriste sve moćnije nove generacije aplikacija i radnih opterećenja koji zahtijevaju visoke performanse kako bi procesirali velike setove nestrukturiranih podataka i doveli do ishoda koje tvrtke zahtijevaju. Dell EMC vidi priliku u nestrukturiranim podacima kao konačnu granicu za flash koja zahtijeva scale-out arhitekturu dizajniranu da koristi prednosti flash medija te pruži enterprise razinu zaštitu podataka, upravljanje, pristup i sigurnost koje aplikacije nestrukturiranih podataka danas traže.

Dell EMC odgovara na tu promjenu novim Isilon All-Flash scale-out proizvodom iz obitelji NAS skladištenja podataka. Već sada lider u All-Flash pohrani s 30,9 posto tržišnog udjela , Dell EMC kombinira ekstremne performanse flash tehnologije s dokazanom skalabilnošću, multi-protokol pristupom te sigurnošću Isilon OneFS softvera za skladištenje podataka. Ranije poznat kao „Projekt Nitro“, vrlo gusta, blade node arhitektura Isilon All-Flasha pruža četiri Isilon noda unutar jedne 4U šasije s kapacitetom u rasponu od 92 TB do 924 TB po šasiji. Dostupne u nekoliko konfiguracija, Isilon All-Flash jedinice mogu se kombinirati u jedan klaster koji pruža do 92.4PB kapaciteta te više od 1.5TB / s agregatne izvedbe.

Kako se tvrtke kreću prema digitalnoj budućnosti, postoji sve veća potreba za podržavanjem velikih radnih opterećenja koja koriste nestrukturirane podatke na vrlo velikim brzinama. To se ne može ostvariti samo s hardverom – softver predstavlja ključ koji omogućuje korisnicima da moderniziraju svoje podatkovne centre, a odlučujući faktor između pobjednika i gubitnika je All-Flash tržište. Isilon All-Flash je posebno dizajniran za rješavanje potrebe za ekstremnim NAS performansama, ali i da osigura multi-protokol pristup, enterprise razinu zaštite podataka, sigurnost te jednostavnost upravljanja koje organizacija očekuje od najboljeg scale-out NAS rješenja u industriji.
– Phil Bullinger, stariji potpredsjednik Isilona u Dell EMC-u

Isilon All-Flash Storage je dizajniran za širok spektar aplikacija nove generacije i nestrukturirana opterećenja koja zahtijevaju ekstremne performanse NAS-a, uključujući 4K streaming podataka,  automatizaciju i analitiku u gotovo realnom vremenu s izborom dobavljača za Big Data analitiku poput Hortonworksa, Cloudere, Pivotala, IBM-a i Splunka. Isilon All-Flash može se postaviti kao novi klaster ili se neprimjetno integrirati u postojećim Isilon klasterima kako bi ubrzao performanse velikih količina podataka i smanjio ukupan trošak vlasništva (TCO) multi tier all flash SATA rješenja visokog kapaciteta. Pokretana OneFS operativnim sustavom, ova nova ponuda iz Dell EMC-a dizajnirana je da pruži mogućnosti koje tvrtke trebaju kako bi modernizirale IT: ekstremne performanse, veliku skalabilnost, operativnu fleksibilnost, povećanu učinkovitost i enterprise razinu zaštite podataka i sigurnosti.

Isilon All-Flash pogodnosti za korisnike

•    Ekstremne performanse: s do 25M IOPs i 1.5TB/s propusnosti po klasteru, Isilon All-Flash je dizajniran kako bi ubrzao poslovne ishode za najzahtjevnija nestrukturirana opterećenja nove generacije
•    Optimalna skalabilnost: korisnici mogu započeti s jednom 96TB 4U šasijom i jednostavno proširiti kapacitet kombinirajući do 100 Isilon All-Flash šasija i više od 400 nodova u jedan klaster koji pruža do 92.4PB kapaciteta za skladištenje podataka
•    Multi-Protokol pristup nove generacije: s podrškom za NFS, SMB, HDFS, Object, NDMP, FTP, itd. Isilonov multi-protokol pristup je neusporediv na tržištu, pružajući korisnicima read/write pristup svim nestrukturiranim podacima, neovisno o korištenom protokolu
•    Tier za pohranjivanje podataka: Isilon SmartPools i CloudPools omogućavaju korisnicima da iskoriste prednosti automatiziranog tier sustava za pohranu podataka kako bi smanjili kapitalne troškove i optimizirali resurse za skladištenje podataka, rezervirajući svoj Isilon All-Flash Storage za najzahtjevnije aplikacije
•    Neusporediva učinkovitost: Isilon All-Flash rješenja pružaju do 80 % iskoristivosti pohrane te mogu utjecati na Isilon SmartDedupe sustav za uklanjanje duplih zapisa za dodatno smanjenje zahtjeva za skladištenjem podataka za 30 posto ili više
•    Robusna sigurnost podataka: kako bi zadovoljili stroge zahtjeve sigurnosti i usklađenosti, Isilon All-Flash nudi kontrolu pristupa baziranu na rolama (RBAC); zone sigurnog pristupa; write-once read many (WORM) zaštitu podataka; audit file sustava; i data-at-rest enkripciju sa samoenkriptirajućim diskovima (SEDs)

Dostupnost

Isilon All-Flash scale-out NASSstorage dostupan je za prednarudžbu već danas, a bit će dostupan u 2017., zajedno s novim verzijama OneFS koje će biti besplatno nadograđene svim postojećim korisnicima.

Na Dell EMC Worldu, posjetitelji su prvi mogli vidjeti novu all-flash ponudu enterprise klase i SMB skladištenja, uključujući:
•    Dell EMC portfelj za upravljanje skladištenjem podataka, mobilnošću i zaštitom podataka za sva rješenja za srednje velike korisnike Dell EMC (prije poznati pod nazivom Compellent)
•    Nedavno najavljeno All Flash rješenje enterprise klase koje VMAX čini dostupnim novom segmentu korisnika
•    Nedavno najavljena značajna poboljšanja obitelji jednostavnih i povoljnih sustava optimiziranih za flash
•    Nedavno najavljenu platformu Dell EMC VPLEX VS6 i rješenja, dizajniranu za kontinuiranu dostupnost i ne-disruptivnu mobilnost podataka
•    Prvu najavu rack-optimiziranom flash arraya, s novim softverskim ažuriranjima operativnog sustava i provjerenim performansama za Oracle, SAS i kdb+ opterećenja
•    Prvu najavu mogućnosti vodećeg Dell EMC XtremIO all-flash arraya

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.