Dell EMC Forum potvrdio kako je kompanija spremna za digitalnu budućnost

Fotografija članka: Dell EMC Forum potvrdio kako je kompanija spremna za digitalnu budućnost

Ovo je prvi forum odnosno konferencija koju je organzirala kompanija Dell Technologies u Hrvatskoj. Nije teško zaključiti kako kompanija razmišlja daleko i široko, a imaju konkretne planove i za širenje u Hrvatskoj očekivano kod velikih, ali sve više i kod malih i srednjih poduzeća.

Oglas

Na Dell EMC Forum u Hrvatskoj bilo je riječi o nedavno izvršenoj akviziciji, strukturi i planovima novonastale kompanije, kao i o novim trendovima u poslovanju, te novim tehnologijama koje će oblikovati digitalnu ekonomiju u bliskoj budućnosti.

Naime, spajanjem Della i EMC-a stvoren je tržišni lider s ukupnim prihodom od 74 milijardi USD, koji će pod novim imenom Dell Technologies u 180 zemalja svijeta raditi na rješenjima iz segmenta hibridnog clouda, softverski definiranih podatkovnih centara, konvergentne infrastrukture, platforme kao usluge, analitike podataka, mobilnosti i kibernetičke sigurnosti. O ovom poslovnom potezu opširno smo početkom rujna.

Ideja nove kompanije je da u poslu ne postoji ništa nedostižno i upravo taj stav želimo prenijeti na svoje korisnike i partnere, čiji nam je uspjeh izuzetno važan. Sada je i pravo vrijeme da nova kompanija u potpunosti iskoristi svoju široku ekspertizu, kako bi razvila i pružila svojim korisnicima tehnološka rješenja koja će pokrenuti val inovacija, transformacija i napretka.
– Tomislav Juraga, regionalni direktor prodaje za jugoistočnu Europu

Tema prvog Dell EMC Foruma je bila digitalna budućnost, predstavljena u konceptu Internet stvari (Internet of Things). Umreženi životni prostor s objektima kojima je omogućeno da razmjenjuju podatke s proizvođačem, operaterom ili drugim povezanim uređajima, radikalno će promijeniti poslovanje u svim industrijskim granama. Da bi došlo do digitalne transformacije, neophodne su promjene u tri ključna segmenta: IT sektoru, radnoj snazi i sustavima za zaštitu podataka, zaključili su govornici na konferenciji.

Govoreći o transformaciji IT sektora, Damir Culig, Enterprise Business Manager, Dell EMC Adriatic region, istaknuo je kako digitalizacijom poslovanja, kao i upravljanjem, skladištenjem, zaštitom i analizom podataka, tvrtke postaju konkurentne, a informacija postaje njihovo najveće blago. Na tom putu pomoći će im upravo kompanija Dell Technologies, prebacujući ih na model hibridnog clouda, odnosno modernizacijom infrastrukture podatkovnih centara, automatizacijom IT procesa i promjenama u organizacijskom i operativnom modelu.

Vladimir Vismek, CEE Client Solutions Marketing Manager, Dell EMC Dell Central & Eastern Europe, naglasio je koliko je značajno prilagođavanje radne snage budućnosti poslovanja, zbog čega će novonastala kompanija intuitivnim aplikacijama i uvidom u podatke pomoći svojim korisnicima pri modernizaciji korisničkog iskustva, osnaživanju novih načina rada i inovaciji pristupa donošenju odluka. Koristeći rješenja kompanije Dell Technoligies, kao što su cloud klijent ili virtualizacija desktopa, korisnici će dobiti mobilniju i povezaniju radnu snagu, neophodnu za povećanje produktivnosti.

O načinima na koji Dell Technologies korisnicima pruža usluge u segmentu zaštite podataka govorio je Primož Golob, Territory Advisory Systems Engineer Data Protection Solutions, Dell EMC, naglasivši da se u svijetu svakodnevno dogodi milijun cyber napada, te je stoga zaštita neophodna.

Jeste li znali o Dell Technologies?

je najveća tehnološka kompanija u privatnom vlasništvu. Nova kompanija predstavlja jedinstvenu obitelj tvrtki koje organizacijama pružaju infrastrukturu neophodnu za izgradnju digitalne budućnosti, transformaciju IT-ja i zaštitu vlastite najveće vrijednosti – informacije. Spajanjem je stvoren tržišni lider s ukupnim prihodom od 74 milijardi USD i opsežnim tehnološkim portfeljem koji rješava kompleksne probleme korisnika u brzorastućim segmentima industrije, poput hibridnog clouda, softverski definiranih podatkovnih centara, konvergentne infrastrukture, platforme-kao-usluge, analitike podataka, mobilnosti i kibernetičke sigurnosti.

Dell Technologies pruža usluge za 98 posto kompanija na listi Fortune 500 i sastoji se od nekoliko tržišnih segmenata. Dva najveća i najpoznatija su Dell client solutions i Dell EMC rješenja za infrastrukturu, a oba podržava Dell EMC Services. Uz navedeno, Dell Technologies sadrži Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream i VMware. Ova jedinstvena struktura spaja fokus na inovacije karakterističan za startupe s globalnom razinom usluga koje može pružiti velika kompanija. Veličina tvrtke Dell Technologies omogućit će kompaniji uvođenje više inovacija uz ulaganje u istraživanje i razvoj, prodaju i marketing, usluge i podršku te pružanje učinkovitijih i povoljnijih rješenja za korisnike. Kompanija će javno objavljivati svoje financijske rezultate, no bit će u privatnom vlasništvu što će joj omogućiti da dugoročno snažnije usmjeri ulaganja u razvoj rješenja za korisnike i partnere.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.