Dell Canvas, XPS 13, XPS 15, VR i S UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitor premijerno na CES 2017

Fotografija članka: Dell Canvas, XPS 13, XPS 15, VR i S UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitor premijerno na CES 2017

Dell je na sajmu u Las Vegasu predstavio puno noviteta s kojima će braniti boje kompanije u 2017. godini. Puno je zanimljivih proizvoda, a na neke ćemo vam posebno skrenuti pažnju.

Oglas

Prijerice, Dell Canvas je prva horizontalna pametna radna stanica s ekranom osjetljivim na dodir, totemom i olovkom. Nadalje, najmanji na svijetu 13-inčni 2-u-1 InfinityEdge ekran na nagrađivanom XPS portfelju, a XPS i Precision All-in-Ones pružaju navodno najbolji zvuk na tržištu. Kod monitora ističemo Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K Monitor je prvi na svijetu 32-inčni 8K monitor, kao i Dell Precision 7720 je Dellova najsnažnija VR mobilna radna stanica.

Na sajmu Consumer Electronics Show (CES) Dell je predstavio seriju dosad neviđenih inovacija koje mijenjaju osobno računalstvo. Čitav Dell portfelj osobnih računala sadržava Windows 10 te sedmu generaciju Gen Intel Core procesora, osiguravajući maksimalnu produktivnost i kreativnost istovremeno pružajući iznimno vizualno iskustvo.

Dell Canvas – Radite brzinom misli

Ono što je započelo kao Dellov koncept pametnog stola 2014. godine evoluiralo je u Dell Canvas novu kategoriju tehnologije radne stanice koja omogućuje kreativnu produktivnost za content developere i dizajnere. Radna stanica od 27 inča može se koristiti pod kutem ili položena ravno na stolu kako bi profesionalci mogli kreirati, komunicirati i izražavati svoje misli i ideje, prirodno kao što to rade s olovkom i papirom. Primjerice, korištenjem dodira ili digitalne olovke, Dell Canvas pretvara crteže u digitalne slike. Razvijen u partnerstvu s Microsoft Corp. te podržan od strane bilo kojeg Windows 10 uređaja, Dell Canvas se neprimjetno spaja sa softverskim rješenjima poput Adobea, Autodeska, AVID-a, Dessault Systems te SolidWorks.

Najbolje je postalo još bolje – Dell XPS 13 u konvertibilnom modelu te još snažniji Dell XPS 15

Dell XPS je osvojio više nagrada nego ijedan drugi brend u Dellovoj povijesti. Nastavno na taj uspjeh, Dell je sada predstavio i XPS 13 2-u-1, najmanji na svijetu 13-inčni 2-u-1¹. Novi XPS nudi mogućnost okretanja u 360 stupnjeva za višestruku produktivnost koristeći Continuum, do 15 sati rada baterije te iznimnu jasnoću prikaza s QHD+ (5.7M piksela) InfinityEdge ekrana osjetljivog na dodir – također prvog dostupnog kod 2-u-1 uređaja.

Dell XPS & Precision – Najbolja kvaliteta zvuka kod „sve-u-jednom“ (AIO) osobnih računala

Neka AIO osobna računala na tržištu danas ne ulažu dovoljno pozornosti na kvalitetu zvuka. Izrađen u suradnji s Jack Jospeh Puigom, glazbenim producentom nagrađenim Grammyjem te direktorom kreativnih inovacija Waves Audio, novi XPS 27 AIO te Precision postavljaju sasvim novu razinu kvalitete koja je ranije zahtijevala vanjsku jedinicu za zvuk. S ugrađenim hi-fi sustavom, pružaju dosad najbolju kvalitetu zvuka dostupnima kod AIO računala s 10 zvučnika koji pružaju zvuk i do 50W po kanalu. Uz to, impresivno je i vizualno iskustvo s 4K Ultra HD (3840 x 2160) ekranom osjetljivim na dodir koji podržava 100 posto Adobe RGB raspon boja. AIO Precision pruža još više performansi s Intel® Xeon® procesorom, AMD Radeon™ Pro grafikom koja pruža VR te izvanrednu pouzdanost s ISV certifikacijom za top programe kao što su AVID i SolidWorks, kao i vodećim softverom za upravljanje i sigurnost.

Dellova prva VR mobilna radna stanica potvrđuje Dellov autoritet u segmentu virtualne stvarnosti osobnih računala

Dell je svjetski lider u virtualnoj stvarnosti (VR) s najviše mogućnosti u segmentu osobnih računala, uključujući XPS, Alienware i Precision radne stanice koje podržavaju Oculus i HTC slušalice. Dell Precision 7720 mobilna radna stanica – Dellova prva VR mobilna radna stanica dizajnirana posebno za stvaranje VR sadržaja. To je ujedno i najsnažnija mobilna radna stanica, zahvaljujući posljednjoj generaciji 7th Gen Intel® Core™ i Intel® Xeon®procesora te NVIDIA Pascal™ Quadro profesionalne grafike. A kako se radi o mobilnoj radnoj stanici, kreatori sada mogu razvijati VR sadržaje gdje god za to dobiju inspiraciju.

Dell S UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitorom Dell potvrđuje svoju vodeću poziciju u tom segmentu

Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K Monitor prvi je na svijetu 32-inčni 8K monitor. Ima više od milijardu boja, 33.2M piksela, 100 posto Adobe RGB i sRGB raspon boja te dosad nedostupnih 280 ppi – što je četiri puta više nego kod Ultra HD 4K rezolucije te 16 puta više sadržaja nego kod Full HD uređaja. Monitori koji nude ovako ekstremnu razinu rezolucije i Dell PremierColor jasnoću i gradaciju su važni u komercijalnim područjima gdje je izrazito važno povećanje slike – kao kod montaže foto i video sadržaja, u medicini i dijagnostici, ili istraživanju nafte i plina. Uz to, njegov gotovo bezgraničan ekran pruža 32 inča u vrlo kompaktnom izdanju.

Uz to, Dell najavljuje i nekoliko novih monitora s novim HDR značajkama kako bi pojačao vizualno iskustvo kroz široki spektar boja, za osobito žive slike, veću jasnoću vibrantnih tekstura te pojačan kontrast. Novi monitori s HDR značajkom uključuju Dell 27 Ultrathin Monitor modernog dizajna, najtanjeg profila u svojoj klasi, InfinityEdge displej, Quad HD tehnologiju i USB Type-C povezivost kao i Dell 24 i 27 InifinityEdge monitore, koji pružaju i dvostruke 6W vanjske zvučnike.

Novosti za privatne i poslovne korisnike

Dellove linije XPS, Inspiron i Alienware za privatne korisnike te OptiPlex, Latitude i Precision za poslovne korisnike poboljšani su 7. generacijom Intel Core procesora, USB-C s Thunderbolt 3 opcijom povezivanja te novom profesionalnom grafikom iz NVIDIA-e i AMD-a. Dell je osvježio i ponudu monitora, zadržavajući prvu poziciju na svjetskoj razini.

Proizvodi za poslovne korisnike također imaju 7. generaciju Intel Core vPro i Xeon procesora, kao i novi, ultra tanki dizajn notebooka i 2-u-1 računala, kao odgovor na zahtjeve korisnika za tankim i laganim proizvodima koji omogućavaju visoku produktivnost, sigurnost i upravljanje. Na primjer, Dell je osnažio vodeću poziciju u segmentu radnih stanica s Precisionom 5520, najtanjom 15-inčnom radnom stanicom na svijetu. U ponudu za poslovne korisnike dodane su i serija ultrabooka Latitude 7000 te nagrađivana 12-inčna serija 2-u-1 Latitude 5000.

Za ljubitelje stolnih računala željnih rješenja koja ne zauzimaju puno prostora, Dell je pripremio novi OptiPlex 5250 AIO i obnovljenu liniju OptiPlex malih i mikro računala. Ovi elegantni proizvodi osiguravaju maksimalne performanse u kompaktnoj šasiji koja se može postaviti iza ekrana zahvaljujući inovativnim AIO stalcima. Druga mogućnost je postavljanje ispod stola. Savršeni za uparivanje sa stolnim ili prijenosnim računalom, novi monitori uključuju Dell 24 Monitor za video konferencije, koji ima Full HD IR kameru s 2 megapiksela, mikrofon koji poništava buku te ugrađene dvostruke 5W zvučnike te Dell 24 Touch Monitor.

Dellu je osvojio CES 2017 Innovation nagrade

•    Dell Canvas (Honouree, u kategoriji Tech For a Better World)
•    Dell XPS 13 2-in-1 (Honouree, u kategoriji Computer Hardware and Components)
•    Dell XPS 27 AIO (Honouree, u kategoriji Computer Hardware and Components)
•    Dell Latitude 5285 2-in-1 (Honouree, u kategoriji Computer Hardware and Components)
•    Dell 27 Ultrathin Monitor S2718D (Honouree, u kategoriji Computer Peripherals)
•    Dell Alienware 17 s Tobii Eye Tracking tehnologiji (Honouree, u kategoriji Gaming)
•    Dell Premier Wireless tipkovnica i miš KM717 (Honouree, u kategoriji Computer Accessories)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.