DEKOD Telekom izradio sustav Paganini

Racunalo.com foto

U organizaciji DEKOD-a posjetiteljima prijateljske utakmice Hrvatska – Brazil omogućena je istovremena kupovina ulaznica na blagajnama stadiona Poljud u Splitu, blagajnama Košarkaškog doma «Dražen Petrović» u Zagrebu i Internetom na adresama ,   i .
Cjelokupno rješenje uz DEKOD Telekom podržale su još tri domaće firme partneri DEKOD telekoma: BCC services koji je iznajmio informatičku opremu i izveo lokalnu mrežu na stadionu Poljud, INSIG2 koji je napisao programsku podršku za kontrolu pristupa te Infokod koji je iznajmio uređaje za kontrolu pristupa i pisače ulaznica.
U tiskanju ulaznica korištena su 2 tipa zaštite (hologram i UV zaštita), a na samoj ulaznici otisnut je barkod kao jedinstveni kod za kontrolu ulaska i jedinstveni broj otisnute ulaznice. Prilikom ulaska svaka ulaznica kontrolirala se očitanjem barkoda, a njezina ispravnost provjerava se u jedinstvenoj bazi prodanih ulaznica ili akreditiranih osoba.
Paganini je cjelovito Internet/intranet rješenje prodaje, rezervacije ulaznica i kontrole ulaska u gledalište za različite vrste sportskih, glazbenih, kazališnih i sličnih priredbi. Intranet rješenje namijenjeno je upotrebi na blagajnama i prodajnim mjestima organizatora, dok je Internet rješenje orijentirano prema krajnjim kupcima koji tada kupnju ili rezervaciju ulaznice obavljaju sa svojeg osobnog računala ili mobilnim telefonom (SMS, WAP).
Paganini projekt pruža izvanredne mogućnosti povezivanja suvremene komunikacijske tehnologije podržane računalima s najpopularnijim i najprofinjenijim oblicima zabave: prisustvovanje glazbenim, kazališnim, estradnim, filmskim, sportskim i sličnim sadržajima i događanjima.
Najveća prednost projekta je što omogućuje posjetiteljima jednostavnu i brzu rezervaciju i kupnju odabranih sjedala «on-line» – internetom, intranetom, wapom, telefonom i sl. Mjesto na kojem se nalazi posjetitelj koji želi napraviti rezervaciju može fizički biti udaljen od blagajne, no isti ima sve mogućnosti kao da se nalazi pred blagajnom. On vidi program priredbi, oblik dvorane, stadiona, sajamskog prostora, raspored i popunjenost sjedala, raspored i popunjenost izlagačkih prostora i slično. Uz samu rezervaciju projekt ima i mogućnost plaćanja kupljenih ulaznica telefonskim računom ili kreditnim karticama.
Paganini je dobio i međunarodno priznanje na godišnjem forumu  ORACLE APPS WORLD 2001. u Parizu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.