Datawind UbiSlate 7CZ za samo 50$, europska inačica Aakash 4 tableta

Fotografija članka: Datawind UbiSlate 7CZ za samo 50$, europska inačica Aakash 4 tableta

Kompanija Datawind je postala najpoznatija po proizvodnji ultra-jeftinih Aakash tableta, koji su se prodavali u Indiji. Datawind UbiSlate 7CZ stiže u Europu.

Oglas

Priča ide ovako… Datawind već nekoliko godina proizvodi Aakash tablete za indijsko tržište. Radi se o tabletima čija je cijena 30-ak dolara, a u prvom su redu namijenjeni u edukativne svrhe. Indijska je vlada obilato sufinancirala kupovinu ovih tableta za školarce i studente, i to je odličan primjer kako se edukacija može postaviti na viši nivo. U Hrvatskoj je to sasvim druga priča, no o tome ćemo nekom drugom prilikom, ovo je priča o Datawind UbiSlate 7CZ tabletu.

Novi za Datawind UbiSlate 7CZ je Android tablet koji po vanjskom izgledu nalikuje na iPad, više po hardverskim karakteristikama a manje po izgledu, a premijerno će se početi prodavati na europskom tržištu, prvo u Velikoj Britaniji, po praktički smiješnoj cijeni manjoj od 50$.

Što se hardvera tiče, Datawind UbiSlate 7CZ će radit na 2-jezgrenom A9 procesoru na 1,5 GHz, ima 1 GB RAM-a, te 7 inčni LCD ekran.

I na kraju jedna brza pitalica – iz koje zemlje dolazi kompanija Datawind? Ne, nije iz Indije. Datawind je jedna od najinovativnijih mobilnih kompanija… u Velikoj Britaniji. Imaju svoje poslovnice u Njemačkoj, Kanadi i Indiji. Evo, sad znate i nešto više nego što ćete pročitati na drugim portalima.

Datawind UbiSlate 7CZ

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.