Dario Rossi i Jake Clark – Youtube atrakcije koje ne smijete propustiti!

Fotografija članka: Dario Rossi i Jake Clark – Youtube atrakcije koje ne smijete propustiti!

Obojica su ulični svirači – jedan udara na sve strane po svemu i svačemu, dok drugi ima svoje “cijevi” koje – oba proizvode nevjerojatnu glazbu.

Oglas

Švrljajući po Internetu pronašli smo dva zanimljiva ulična glazbenika koji su u vrlo kratkom vremenu i zahvaljujući upravo tehnologiji, mobilnim uređajima i Internetu postali prave Youtube atrakcije. I šire. Ako volite dobru techno glazbu i odličan ritam, svakako morate pogledati ova dva videa. Pa čak i ako ne volite, oduševit ćete se… :)

Prvi je Dario Rossi, ulični svirač kojeg zovu i “the best street drummer”. Rođen je 1988. godine, dolazi iz Rima iz susjedne nam Italije, a zanimljiv je po tome što svira po odbačenim i recikliranim materijalima, metalnom otpadu i plastičnim kantama. Možda ovo zvuči neobično, ali kada ga čujete (i vidite) techno glazbu koju proizvodi jednostavno ćete se morati oduševiti. Često ćete ga vidjeti po ulicama Rima, Amsterdama, Berlina, Copenhagena… ne bi bilo loše da se pojavi i kod nas… :)

Službene web stranice:
Facebook stranice:
Youtube kanal:

Drugi je Jake “Pipe Guy” Clark koji dolazi iz grada Adelaide iz daleke Australije. Njegov instrument je zaista nešto posebno – napravio ga je sam od plastičnih PVC cijevi, a zvuk i ritmovi koje proizvodi graniče s nevjerojatnim. Udaraljke koje koristi su obične natikače. Kaže kako svira već 10 godina. Inače mu je trebalo oko 2 godine kako bi napravio svoj instrument i dobio željene zvukove. Ima ih više različitih, a i dalje eksperimentira s oblicima i idejama. Svira po Australiji i Dubaiju.

Facebook stranice:
Youtube kanal:

A sada je red na glazbeni užitak. Uživajte… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.