Dani gaminga u Luminiju – Varaždince oduševila virtualna stvarnost

Fotografija članka: Dani gaminga u Luminiju – Varaždince oduševila virtualna stvarnost

Za vrijeme “Dana gaminga” u trgovačkom centru Lumini prošli je vikend, kažu, posjetilo više od 20.000 ljudi. U virtualnu su stvarnost zakoračili svi – od 7 do 77 godina.

Oglas

Više od dvadeset tisuća ljudi posjetilo je Dane gaminga koji su se tijekom vikenda održali u trgovačkom centru Lumini.

Virtualnu su stvarnost u centru Lumini željeli isprobati posjetitelji oba spola i različitih dobi. Tako su naočale za virtualnu stvarnost istodobno koristili kako dječaci i djevojčice od 5 godina, tako i njihovi djedovi i bake od 75 godina.

Posebno zanimljiv svima je bio prvi 360˚ video engleske reprezentacije. On je posjetiteljima omogućio da slavne nogometaše dožive izbliza pri izlasku na travnjak, ali i u svlačionici.

Turnir PES 2017 u kojem je sudjelovalo stotinu igrača, osvojio je Nikola Janković, jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj. Pobjednik natjecanja u igri Gunjack VR bio je Jakov Fabić, a napeto je bilo i natjecanje u simulaciji vožnje gdje su o pobjedniku odlučile stotinke. Tu je prvo mjesto na kraju zauzeo Mirko Đurin.

Najuspješniji natjecatelji osvojili su vrijedne nagrade SportVisiona, Tehnomarketa i prvog hrvatskog studija virtualne stvarnosti Legame. Cijeli je događaj zabilježen tehnikom 360° video snimanja što je prva takva snimka s gaming događaja nastala u nekom trgovačkom centru u Hrvatskoj.

Stanovnicima Varaždina i okolnih mjesta predstavili smo koliko je uzbudljiva virtualna stvarnost. Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji svatko može vjerno doživjeti raznovrsna okruženja – od onih realnih, primjerice podvodnog svijeta, do onih zamišljenih kao što je svemirski brod. Sve postaje još uzbudljivije kada se korisnik u virtualnoj stvarnosti prihvati određenog zadatka. Igre temeljene na tom konceptu budućnost su gaminga.
– Miroslav Kosanović, organizator Dana gaminga
Posjetitelje je uistinu oduševila virtualna stvarnost. Nikada na Danima gaminga nije bilo toliko osmijeha. Izrazito nam je drago što su svoje oduševljenje posjetitelji podijelili i na društvenim mrežama.
– Jelena Kontrec, Lumini centar

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.