Danas se obilježava ‘Dan sigurnijeg Interneta’

Fotografija članka: Danas se obilježava ‘Dan sigurnijeg Interneta’

Na razini Europe Microsoft surađuje s inicijativom Europske komisije, InSafe Network, u promoviranju svijesti o važnosti sigurnog korištenja Interneta – naročito kod djece i učenika osnovnih i srednjih škola.  Microsoft Hrvatska priključila se nizu aktivnosti Agencije za odgoj i obrazovanje, koje su provedene s ciljem informiranja javnosti o sigurnijem korištenju Interneta, naročito s naglaskom na to kako djeca mogu biti sigurnija on-line.  Događaj će se obilježiti predavanjem  Pravobraniteljstva za djecu, Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i stručnjaka za primjenu tehnologija iz Agencije za odgoj i obrazovanje, a u službi edukacije korisnika o važnosti zaštite na Internetu. Događaj se istovremeno odvija na tri lokacije, u Zagrebu, Osijeku i Splitu.
Microsoft je također tijekom zimskih školskih praznika u Varaždinu u organizaciji Grada Varaždina, Microsoftovog inovacijskog centra (MIC), Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te Tehnološkog parka otvorio svoja vrata djeci. Tako je u siječnju održan treći informatički kamp za učenike varaždinskih osnovnih škola, a naglasak kampa bio je na sigurnom korištenju Interneta i internetskih servisa. Projekt okupio je ukupno stotinjak varaždinskih osnovnoškolaca, a organizirano je i višesatno predavanje za roditelje o tome kako svojoj djeci omogućiti sigurne sate boravka on-line. Roditelji su se upoznali s najvažnijim sigurnosnim alatima koji su im i posve besplatno dostupni putem web stranica projekta kako bi uspješno zaštitili svoja računala kod kuće.
U okviru projekta „Sigurniji Internet“ također je provedena edukacija djece volontera koji će nastaviti raditi s djecom u cilju edukacije o nepodobnim sadržajima i opasnostima koje prijete on-line. Ova djeca volonteri mogu se sada pohvaliti titulom „web detektiva“ te će tako dalje nastaviti među vršnjacima prenositi znanje stečeno tijekom ove edukacije. Projekt u Varaždinu trebao bi uskoro biti proširen i na besplatne priključne točke za Internet u gradu, kako bi građani i turisti koji posjećuju Varaždin također bili zaštićeni prilikom korištenja Interneta, odnosno kako se ove točke ne bi mogle koristiti za zlonamjerne aktivnosti usmjerene protiv drugih korisnika ili institucija.
I na kraju, naš portal Racunalo.com  nastoji što više educirati roditelje, djecu i mlade o sigurnosti dok su u virtualnom svijetu budući smo svjesni opasnosti koje se na razne načine kriju. Do sada smo napisali nekoliko članaka na tu temu koje možete pročitati:

Roditeljstvo nije špijunaža:
Sigurnost i zaštita djece i mladih na Internetu ne "može biti" nego "treba biti":

Facebook za roditelje:
Sigurna stranica namijenjena djeci i mladima:

Kako maknuti facebook profil iz tražilica:

Facebook privatnost vruće sjedalo:


Provodimo anketu „ Odgovrnost roditelja u svijetu društvenih mreža i Interneta kako bi vam mogli dati više informacijai osvrt  na tu temu, nakon analize :

U svezi ankete, lijepo molimo da odvojite malo svog slobodnog vremena, ispunite ju i pošaljete.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.